Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan’a hakaret iddiasıyla avukat Kılıç’a hapis

Bu haberin fotoğrafı yok
Erdoğan'a hakaret iddiasıyla avukat Kılıç'a hapis

Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı avukat Umut Kılıç hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla açılan dava sonuçlandı

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Erdoğan’a hakaretten 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum olan Kılıç, kurul halinde çalışan kamu görevlisine hakaretten ise 1 yıl 10 ay 15 gün hapse çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç’a verilen iki cezayı da erteledi.
Umut Kılıç, geçtiğimiz nisan hakimlik için yazılı sınavı geçerek mülakata girmişti. Ancak mülakat sırasında Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında tutanak tutulmuştu. Kılıç’ın, mülakatı yapan heyete ‘Faşist Erdoğan’ın adamlarısınız’ dediği iddia edilirken, delil olarak sadece meslektaşları tarafından tutulan tutanak gösterilmişti. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği de delilleri karartma ve kaçma şüphesini gerekçe göstererek Kılıç’ı cezaevine yollamıştı. Yargı camiası bu karar üzerine ayağa kalkarken, gelen tepkilerin ardından Kılıç serbest bırakılmıştı.
Avukat Kılıç’ın yargılanmasına Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi. Duruşmaya Kılıç’ın avukatları Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, avukat Kaya Yelek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı. Kılıç, mülakat sonrası hakkında tutulan tutanağı kabul etmediğini söyledi. Tutanağı düzenleyen kurul üyelerinin de dinlenmesini istedi. Kılıç’ın taleplerini reddeden mahkeme, kararını açıkladı. Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca Kılıç’a kamu görevlisine görevinden dolayı hakaretten 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme bu ceza için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti