Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erdoğan’ın önünü Başbakan mı tıkıyor?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
"Erdoğan'ın önünü Başbakan mı tıkıyor?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Başmakçı ilçesinde Çığrı, Ovacık, Yaka, Aşağıbeltarla, Sarıköy, Hırka köylerini ziyaret etti. CHP Başmakçı İl Genel Meclisi üyesi ile birlikte, köylerde yaşayan vatandaşların sıkıntılarını tek tek dinleyen Köksal, sorunların çözüme kavuşması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gayret göstereceğini söyledi.
BAŞKANLIK
SİSTEMİ ÇÖZÜM DEĞİL
Gündemdeki konulara da değinen Milletvekili Köksal, “Bakın ne zaman birileri gideceğini, ülkeyi yönetemediğini anladı, sistem değişikliğinden bahsetmeye başladı. Geçmişte bir çok örneği var. Ayrıca Başkanlık sistemi ne için gerekli? Meclis çoğunluğu AKP’de istedikleri kanunu geçirip, istemediklerini bırakın yasalaşmasını, Meclis gündemine bile getirmiyorlar. İktidar çoğunluğu onlardayken güçler ayrılığı kendini rafa kaldırmış veya kendini bunlara bağlı hissederken, bir dedikleri iki olmuyorken Başkanlık sistemi ne için gerekli. Meclis çoğunluğu onlarda, iktidar onlardayken terör olaylarını durduramayanlar sistem değişince bombaların patlamasını mı önleyecekler? 2002’de neredeyse sıfır olan ancak çözüm süreciyle terörü güçlendirip başımıza bela edenler, sistem değişikliğiyle mi terörü bitirecek?  İşsizlik sorununu iktidar ellerindeyken çözemeyenler, başkanlık sistemi gelince işsizliği mi çözecekler? İktidar ellerindeyken çiftçinin para etmeyen ürünü, sistem değişip Erdoğan başkan olunca mı para edecek? Bunun gibi onlarca örnek gödterebilirim” dedi.
NE OLDU DA FİKRİNİZ DEĞİŞTİ?
İktidar partisinin tüm üyelerinin “Başkanlık Sistemi”ni dillerinden düşürmediğine dikkat çeken Köksal, “Bakıyoruz, AKP’lilerin neredeyse hepsi Parlamenter sistem Türkiye’nin önünü tıkıyor diyorlar, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımadığını söyleyen bir cumhurbaşkanı var. Valiler emrinde, kaymakamlar emrinde, Türk Silahlı Kuvvetleri emrinde, bakanlar başbakan emrinde, hatta demediler mi Başbakan biraz silik olacak, basiretsiz olacak diye? O da emrinde o zaman bu ülkenin önünü tıkayan kim? Başbakan Binali Yıldırım mı, bakanlar mı, valiler mi kaymakamlar mı bu ülkenin önünü tıkayanlar? Hepsinin de emrinde olduğu bu dönemde kim tıkıyor ülkenin önünü? Bakın ben size bu ülkenin önünü tıkayanın kim olduğunu söyleyeyim. Dün Refah Partisi İstanbul İl Başkanıyken ‘Başkanlık Sistemi Emperyalizmin bir dayatmasıdır’ diyen Erdoğan!dır. Ne oldu da fikir değiştirdin, kim dayatma yapıyor sana? Tek adamlık dönemi yaşıyoruz, artık ülkeyi yönetemedikleri için sistem değişikliğinden bahsediyorlar. Parlamenter sistemin eksiği varsa eksiklikler giderilir, bizim gündemimiz başkanlık sistemi olmamalıdır. Bizim gündemimiz Türkiye’nin her yerinde patlayan bombalar olmalıdır. Bizim gündemimiz hergün şehit verdiğimiz terör belası olmalıdır, yurt bulamayıp cemaatlerin kucağına attığımız öğrenciler olmalıdır, bizim gündemimiz kazanamadığı için dükkanını iş yerini kapatan, ektiği patatesi satamayan çiftçi olmalıdır. Çiğnenen hukuk, şuan işlemeyen demokrasi olmalıdır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)