Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erken teşhis hayat kurtarıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Erken teşhis hayat kurtarıyor

Meme kanserinde erken teşhisin tedavi de yüzde yüz oranında bir başarı getirdiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lüfti Akgün, Devlet Hastanesi birimlerinden KETEM’de ücretsiz meme taramalarının yapıldığını açıkladı

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lüfti Akgün, meme kanserinin Türkiye de en sık görülen kanser türleri arasında 3. sırada yer aldığını belirtti.
BİLİNÇ ERKEN TEŞHİSİ GETİRİYOR
Meme kanserinin meme dokusunda meydana gelen ve genellikle kadınlarda sık görülen bir kanser türü olduğunu belirten Dr. Lütfi Akgün, erken teşhis edildiğinde tedavide yüzde 100’lük bir başarı elde edildiğini kaydetti. Dr. Akgün; “Kanser türleri kendilerine özgü, çok çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilmekte; ancak geç kalınması kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Meme kanserinde erken teşhis için kendine kendine meme muayenesinin önemi çok büyüktür. Yapılan eğitim çalışmaları neticesinde kadınlar meme kanseri konusunda bilinçlendikçe erken teşhis oranı da artmaktadır. Son zamanlarda meme kanserlerinin çoğuna, kişilerin kendi tespitleri sonucu sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaları ile yapılan tetkikler neticesinde tanı konulmaktadır.
TARAMA YAPTIRMAK ÜCRETSİZ
Ekim ayının “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olarak belirlendiğini ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lüfti Akgün sözlerine şöyle sürdürdü: “Müdürlüğümüze bağlı olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi içinde hizmet vermekte olan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) başvuranlar dışında gezici hizmet aracı ile ilçelerde de eğitim ve tarama çalışmaları yapmaktadır. Bu vesile ile öncelikle konumuz meme kanseri olduğundan dolayı kadınlarımızı ücretsiz kanser taraması yaptırmak üzere KETEM’e ve kanserin de sebepleri arasında yer alan sağlıksız beslenme ve obeziteden kurtulmak için Sağlıklı Yaşam Merkezlerimize davet ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti