Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erkmen’de korunan tabiat şifa kaynağı olacak”

Orman ve Su İşleri
“Erkmen’de korunan tabiat şifa kaynağı olacak”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar’daki tabiat parklarına bir yenisini daha ekledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkemizin 235. tabiat parkı olan Erkmen Tabiat Parkını geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da ilan etti. Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Eroğlu’nun imzasıyla tabiat parkı ilan edilen alan Afyonkarahisar şehir merkezine 5 km mesafede bulunuyor. Toplam 516 dekar alana sahip olan tabiat parkının tamamı orman mülkiyeti içerisinde bulunuyor.
TABİAT PARKI SAYISI 4’E YÜKSELDİ
Tarihe sahip çıkarak milli değerlerini ihya eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Başkomutan Tarihi Milli Parkı ile geçmişe; tabiat parkları ve korunan alanlarla da tabii değerlere sahip çıkıyor. 26 Ağustos Tabiat Parkı, Akdağ Tabiat Parkı ve Frig Vadisi Tabiat Parkı’nın yanı sıra şehirde Erkmen Tabiat Parkı’nı da ilan eden Bakanlık, Afyonkarahisar’daki tabiat parkı sayısını 4’e çıkardı.
Afyonkarahisar’a yeni kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin sırtlarında yer alan Erkmen Tabiat Parkı yeşil dokusu ile üniversite hastanesinde tedavi görecek hastalara da şifa kaynağı olacak.
“AFYONKARAHİSAR’IN TABİİ DEĞERLERİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Erkmen Tabiat Parkı’nın sahip olduğu değerler sebebiyle korunması gereken bir alan olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Tabiatı korumakla mükellef olan bir Bakanlık olarak, bu çok değerli alanı 235. tabiat parkı olarak ilan ettik. Afyonkarahisar’ın tabii değerlerine her zaman sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2003-2017 yılları arasında yaklaşık 1 milyon 166 bin dekar alanda çalışma yapılarak, 105 milyon fidan toprakla buluşturuldu.  Ayrıca, ilde 11 bal ormanı, 21 mesire yeri ve 5 şehir ormanı tesis edildi. >> Burak AYDIN’ın Özel Haberi