Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu, Afyonkarahisar’da okullaşma oranı yüzde 5’ten 46’ya çıktı

Bu haberin fotoğrafı yok
Eroğlu, Afyonkarahisar’da okullaşma oranı yüzde 5’ten 46’ya çıktı

AK Parti Kadın Kolları toplantısı ile temel atma törenlerine katılmak için memleketi Afyonkarahisar’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dağlıca saldırısında yaralandıktan sonra Gata’da şehit olan Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu’nun intikamının alınacağını söyledi

VALİ BALKANLIOĞLU,
AFYONKARAHİSAR HER ALANDA GELİŞİYOR
Afyonkarahisar merkeze bağlı Erkmen Beldesi’nde temel atma törenlerine katılan Bakan Veysel Eroğlu, temel atma töreni öncesi Erkmen Beldesi’nde yapılan Yunus Emre Parkı’nın açılışını yaptı. Temel atma töreninde ilk olarak Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, bir konuşma yaptı. Afyonkarahisar’ın bir çok alanda geliştiğini söyleyen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise konuşmasında DSİ ile Orman ve Su İşleri’nin kente büyük yatırımlar yaptığını hatırlattı. Açılış öncesi son konuşmayı ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptı.
ŞEHİDİN KANI YERDE KALMAYACAK
Erkmen Taşkın Koruma Tesisi, Merkez Çakır Köyü 3’üncü Kısım Taşkın Koruma Tesisi ile TOKİ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Sosyal Bilimler Lisesinin temelini atan Bakan Eroğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada terörün kökünün kazınacağını söyledi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Piyade Taburu geçici üs bölgesine yapılan saldırıda yaralan Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu’nun tedavi gördüğü GATA’da şehit olduğunu hatırlatan Eroğlu, “Murat Üsteğmenin şehit olması nedeniyle canımız yandı. Ancak şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Bu canilere hadleri bildirilecektir. Şehidimizin intikamı alınacak” dedi.
BİLİM ADAMLARI YETİŞECEK
Hükümetin ülke genelinde eğitim alanında başarılı çalışmalar yürütüldüğünü, bu yatırımlardan Afyonkarahisar’ın da önemli oranda pay aldığını söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da 24 derslikli 400 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu bulunan ilköğretim okulunun inşaasının sürdüğünü belirrti. Temeli atılan Sosyal Bilimler Lisesi’nde üstün nitelikli bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Eroğlu, “16 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi inşa edilecek. Kampüs dahilinde kapalı spor salonu ile 200 kişilik öğrenci pansiyonunun yer aldığı Sosyal Bilimler Lisesi ülkemizin geleceği olacak bilim adamlarımızı yetiştirecek.” diye konuştu.
OKULLAŞMA ORANINI
YÜZDE 5’TEN 46’YA YÜKSELTTİK
Afyonkarahisar’a 1031 yeni derslik kazandırdıklarını belirten Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “derslik sayısı 6 bin 918’e yükseltildi. 13 milyon 989 bin 122 adet ücretsiz ders kitabı öğrencilerimize dağıtıldı. 2 milyon 500 bin liralık yatırımla güzel bir Halk Eğitim Merkezi hizmete sunuldu. 2003 yılında okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 5,68 olan Afyonkarahisar’da, bu oran günümüzde yüzde 46,03’e yükseldi”
AFYONKARAHİSAR’A 50 GÖLET YAPACAĞIZ
Afyonkarahisar’da su alanında yapılan çalışmalara da değinen Eroğlu, “dere ıslahlarıyla 35 bin 709 dekar arazi korunuyor. 15 ilçe, 25 belde ve 48 köy de su taşkınlarından korunacak. Afyonkarahisar’ın su sorununu 2070 yılına kadar çözüldü. Üstelik biz bakanlık olarak sulamaya da çok önem veriyoruz. 1000 günde 1000 gölet projesinde Afyonkarahisar’a 50 gölet yapıyoruz. İlimizin yeşillendirilmesine de önem veriyoruz. Yeşillendirme projelerini hayata geçiriyoruz. Yeşillendirme çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz. ” şeklinde konuştu.
AFYONKARAHİSAR’A YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI
Afyonkarahisar’ın adı Afyonyeşilhisar olursa şaşırmayın” diyerek şaka yapan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’dan 84 şehidin adına hatıra ormanı kurduklarını da hatırlattı. İstiklal Savaşı’nı anlatan panoramik müze ile sema yapan Mevlevi şekline müze kurmayı hedeflediklerini hatırlatanEroğlu, sözlerini şöyle tamamladı, “Çevre yatırımlarına önem vererek, Afyonkarahisar’daki belediyeler adına katı atık bertaraf tesislerindeki paylarını biz ödedik. Yaptığımız yatırımlar, yapacaklarımızın teminatı. Şimdi çöpten elektrik üretecek, atıksuları sulama suyu haline getirecek projeler üzerinde duruyoruz” diye konuştu.
HAVAİ FİŞEK İSTEMEDİ
Konuşmaların ardından Erkmen Taşkın Koruma Tesisi, Merkez Çakır Köyü 3’üncü Kısım Taşkın Koruma Tesisi ile TOKİ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Sosyal Bilimler Lisesinin temeli atıldı. Eroğlu, Afyonkarahisar’ın şehidi olması nedeniyle davul, zurna ve havai fişek istemedi. Törenin ardından Memduh Kuş, Bakan Eroğlu’na bir tablo hediye etti. (Kocatepe)