Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu: Antalya su ve ormancılıkta ihya oldu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Antalya’nın su, orman yatırımlarıyla ihya olduğunu belirtti

 

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Antalya’nın zengin tarihi ve tabii güzellikleriyle turizmin başşehri olduğu için hem Türkiye’nin hem de dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.
“ANTALYA’NIN YEŞİLİNE
YEŞİL KATILDI”
Güzel Antalya’nın her ne kadar turizm yönüyle ön plana çıkıyor olsa da aynı zamanda zengin münbit topraklarıyla Türkiye’nin zirai üretimine büyük katkı sağladığını ifade eden Eroğlu, “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi talebesi iken bir stajımı bu güzel şehirde yapmıştım. DSİ Genel Müdürü olduğum 2003 yılından itibaren ve daha sonra Bakanlıklarım döneminde Antalya’ya olan gönül bağım ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ilin su ve ormancılık yatırımlarıyla bizzat ilgilendim. Antalya’nın su kaynaklarının her bir damlasını değerlendirerek; zirai sulama, içmesuyu temin tesisleri, enerji projeleri ve taşkın koruma projeleri inşa ederek büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarıyla Antalya’nın yeşiline yeşil kattık. Antalya, ülkemizin nüfus bakımından 5. büyük şehri durumunda olmasının yanında, özellikle turizm mevsiminde ilin nüfusu çok daha fazla artmaktadır. Antalya’nın, ülkemizi dünyaya karşı temsil eden bir konumu olması bakımından her türlü alt ve üst yapının eksiksiz olması için son 18 yılda çok çalıştık. Antalya’ya kazandırdığımız su ve ormancılık yatırımlarının toplam maliyeti 6,8 milyar TL’dir. Bu yatırımların 5,3 milyar TL’si yatırımlarına aittir.” dedi.
“ANTALYA 20 BARAJ VE
3 GÖLETLE İHYA OLDU”
Antalya’nın, münbit topraklarıyla Türkiye’nin en önemli ziraat şehirlerinden olduğunu aktaran Eroğlu, “Antalya özellikle yaş sebze ve meyve üretiminde ülkemizin zirai katma değerine büyük katkı sağlayan bir ildir. Son 18 yılda inşa ettiğimiz baraj ve göletler sayesinde sulanan araziler arttı. Böylece Antalya’nın kalkınması arttı, vatandaşlarımızın refah seviyesi yükseldi. DSİ Genel Müdürlüğüm ve Bakanlıklarım dönemindeili karış karış gezerek, vatandaşlarımızın taleplerini dinleyen, projeleri yerinde inceleyen ve gereken talimatları veren biri olarak Antalya’nın yatırımlarıyla bizzat ilgilendim. Son 18 yılda Antalya’ya 20 baraj ve 3 gölet inşa ettik. Özellikle 71 bin 420 dekar araziyi sulayan ve Manavgat’ı taşkınlardan koruyan Manavgat Naras Barajı, Alanya Dim Barajı ve Gazipaşa Gökçeler Barajı en önemli barajlarından bazılarıdır. Hizmete Aldığımız Baraj ve Göletler; Aksu Karaöz Çepeli Barajı, Alanya Dim Barajı, Antalya Hatipler Barajı, Antalya Merkez Doyran Barajı, Antalya Merkez Doyran Boyalı Barajı, Elmalı Özdemir Barajı, Gazipaşa Gökçeler Barajı, Kaş İkizce Barajı, Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Barajı, Korkuteli Çığlık Barajı, Korkuteli Çomaklı Hacıbekar Barajı, Korkuteli Kozağacı Çağman Barajı, Korkuteli Mamatlar Barajı, Korkuteli Osmankalfalar Barajı, Korkuteli Yeşilyayla Barajı, Kumluca Adrasan Barajı, Kumluca Toptaş Barajı, Manavgat Naras Barajı, Manavgat Taşağıl Karabekir Barajı, Serik Akbaş Barajı, Gündoğmuş Sümeni Göleti, Korkuteli Karabayır Göleti ve Korkuteli Küçükköy Asar Göleti’dir.” ifadelerini kullandı.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti