Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu işçileri sevindirdi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Eroğlu işçileri sevindirdi

25 Bin Orman İşçisini Kapsayan Toplu Sözleşme İmzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Öz Orman-İş ve TÜHİS (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası) arasındaki 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı merasimle imzalandı. İmza töreni öncesi ve sonrasında Bakanlık bahçesinde toplanan işçiler, davul-zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndaki merasimde konuşan Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 25 bin işçinin toplu sözleşmesini imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi. Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 2008 yılında başlatılan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği’nde bütün hedeflerin aşıldığını ve bunun da işçiler ile orman teşkilatı sayesinde başarıldığını ifade etti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu; “1,5 milyon hektarlık alanı ağaçlandırıp, bozuk alanı ıslah ettikleri için herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’deki ağaçlandırma seferberliği ve orman yangınlarıyla mücadelede sağlanan bşarı bütün dünyada dikkat çekti” dedi.
2011 yılının Dünya Ormancılık Yılı olduğunu ve Ormancılık Zirvesi’nin dokuz defa New York’ta toplandığını hatırlatan Prof.Dr. Veysel Eroğlu, “Türkiye ormancıları olarak çalışmalarımızı anlattığımız zaman 10. Ormancılık Zirvesi Türkiye’de yapılsın diye oy birliği ile karar alındı. Orman yangılarıyla mücadelede, orman işçimizin ne büyük fedakârlıklarla mücadele ettiğini biliyorum” şeklinde konuştu.
Yeni dönemde de sendika ile mutabakata vardıklarını belirten Prof.Dr. Veysel Eroğlu; Bundan dolayı büyük gurur duyduğunu, gerek ücret artışında enflasyonun üzerinde bir imkân sağlanması gerekse diğer sosyal imkânlarla işçiye verilen değerin gösterildiğini ve sözleşmenin bu yaklaşımla imza altına alındığını ve yaklaşımlarının işçinin hakkını alın teri kurumadan vermek olduğunu kaydetti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu; ülkemizin 2015 yılına kadar Dünya ormancılığında ilk 10’a girmesi yönünde Orman Genel Müdürlüğü’ne kesin talimat verdiğini belirtti. Bakan Eroğlu, “Türkiye zaten liderdir, sadece kendi yangınlarını söndürmekle kalmıyor Rusya’dan, İsrail’e birçok ülkede yangın söndürme çalışmaları yürütüyor. Yüksek bir teknolojiye sahibiz. Yeni bir teşkilatlanma ile Orman Genel Müdürlüğümüz çok daha güçlü hale geldi. Biz bir aileyiz. Daha da güçlü bir şekilde işçilerimizle çalışacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmasında çalışanlara 2011-2012 yılları için; ilk yıl %4+4, ikinci yıl da %3+3 oranında zam yapıldığını anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise sosyal yardımlarda ortalama 61 TL artış sağlandığını, düşük ücretlilerde sosyal yardımların 145 TL’ye kadar çıkarıldığını kaydetti. İşçinin hakkını vermeye yönelik bir yaklaşım içerisinde bulunduklarını vurgulayan Çelik, düşük ücret alanlara çok zam ve seyyanen ücret vermek konusunda ciddi adımlar atıldığını da sözlerine ekledi. (Kocatepe)