Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu’na “özel” görev – Kocatepe Gazetesi

Eroğlu’na “özel” görev – Kocatepe Gazetesi
Eroğlu’na “özel” görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih dün baş başa ve heyetler arası yapılan görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan konuşmasında terörle mücadelede ‘İş birliğini derinleştireceğiz’ mesajı verirken Irak Cumhurbaşkanı da “Her alanda iş birliği için Türkiye’ye geldik” dedi. Erdoğan ayrıca Irak’ta su sorunu ile ilgili “Su konusunu etraflıca görüştük” derken Salih ise bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel temsilci tayin ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak için atadığı özel temsilci Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu.
Türkiye’nin Irak ile ilişkilerinin her alanda geliştirilmesinin gayreti içinde olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Irak terör örgütü DEAŞ’a karşı verdiği ve tüm dünyaca taktirle karşılanan mücadeleden muzaffer çıktı, ancak bedeli ağır oldu. Çatışmalardan zarar gören yerlerin imarı başta olmak üzere Irak’taki alt yapı ve kalkınma projelerine katkı sağlamaya hazırız.” şeklinde konuştu.
“20 MİLYAR DOLARA YÜKSELTELİM”
Ticari ilişkilerin geliştirilmesi, ulaştırma, gümrük, enerji, su gibi alanlarda işbirliğinin artırılması imkanlarını da ele aldıklarını kaydeden Erdoğan, “Irak ile güvenlik alanında da temas ve işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Özellikle savunma sanayinde yapabileceğimiz çok şeyler var, askeri, ticari, ekonomik, kültürel alanlarda birçok şeyi müşterek yapabiliriz. Hepsinden önemlisi güvenlik, DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri hem Türkiye hem de Irak için tehdit oluşturmaktadır. Bu konuları ayrıntılı şekilde ele aldık. Terörle mücadelemizde başarıya ulaşabilmek için birlikte çalışmanın öneminin farkındayız. Önümüzdeki süreçte bu alanda işbirliğimizi derinleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
“SU KONUSUNUN YÖNETİMİ İLE İLGİLİ CİDDİ SORUNLAR VAR”
En önemli sorun olan su konusunu da görüştüklerini belirten Erdoğan, “Ben özel temsilcim olarak bu işin başından itibaren içinde olan geçmişteki bakanımı da Irak’a gönderip bu sorunun, daha çok su konusunun yönetimi ile ilgili ciddi sorunlar var. Bunu bir prensibe bağlayıp adımlar atılacak olursa, neler yapılabileceği, altyapısıyla, üst yapısıyla adımlar atılırsa bu sıkıntıyı birkaç yıl içinde çözer, Irak bundan sonra çok daha rahatlar.” açıklamasında bulundu.
“IRAK, TÜRKİYE İLE GERÇEK  ANLAMDA BİR İŞBİRLİĞİ VE STRATEJİK ORTAKLIĞI ARZULAMAKTADIR”
Irak’ın yeni bir döneme girmek üzere olduğunu, yeniden imar ve kurumsal yapısıyla güçlenerek bölgede rolü güçlü bir ülke olarak tekrar hak ettiği konumda olmasını arzuladıklarını söyleyen Behram Salih ise, su meselesinin iki ülke arasında bir problem olarak kalmasını arzulamadıklarını kaydederek, “Bu bağlamda Cumhurbaşkanı özel temsilci tayin ettiler, bundan dolayı kendilerine minnettarız. İki ülke arasında var olan bu problemin temelde çözülmesi için atılan bu adımı önemli görmekteyiz.” diye konuştu.