Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu’nun ormancılığa katkısı büyük – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Eroğlu'nun ormancılığa katkısı büyük

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen Yukarı Su Havzalarında Sel Kontrolü Proje Yapımı semineri ile Orman Genel Müdürlüğünce düzenlenen 2011-2012 yılları değerlendirme toplantıları Oruçoğlu Termal Otel’de başladı. Toplantıların birleşik açılış oturumunda ormancılığın gelişmesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun payının büyük olduğu belirtildi

Afyonkarahisar, toplantı ve kongre merkezi olma yo-lunda ilerlerken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da bunda payı dikkat çekiyor. Bakan Eroğlu’na bağlı kurumlar, yıl içindeki toplantılarını Afyonkarahisar’da gerçekleştirerek Afyon’un toplantı ve kongre merkezi olma yo-lundaki iddiasına katkı sağlıyor.
Bu bağlamda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen Yukarı Su Havzalarında Sel Kontrolü Proje Yapımı semineri ile Orman Genel Müdürlüğünce düzenlenen 2011-2012 yılları değerlendirme toplantıları Oruçoğlu Termal Otel’de başladı. İki ayrı kurumun birleşik açılış toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Yaptığınız işin önemi ve güzelliği, memleketimiz için taşıdığı değeri göz önüne aldığımızda keşke biraz daha okusaydık da ormancı olsaydık. Sayın Orman ve Su Bakanımız Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’da yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanımızın Afyonkarahisar’lı olması nedeniyle çalışmalar hakkında Türkiye gerçeğini ormancılık gerçeğinin öğreniyoruz. Ormanın taşıdığı önemi, orman zenginliğinin, ormanın yaşamımız ve Dünya hayatında ekolojik dengede taşıdığı önemini bilmeyen yok. Hayatta bilim ve teknoloji sürekli değişiyor ve asla yerinde durmuyor. Bu değişim ve gelişim karşısında yerinde duran insanlar ve teşkilatlar gerilemeye ve yok olmaya mahkum oluyorlar” dedi.
Alandaki gelişmeler takip edilmeli
Hangi alanda çalışılıyorsa o alana dair gelişmelerin takip edilmesinin öneminden bahseden Balkanlıoğlu, “Dünya çapında ormancılıkla alakalı değişmeleri takip ederek yapılan çalışmaları izlemek gerekir. Hata bizler de öyle bir çalışacağız ki dünyanın birçok ülkeleri gelip bizlerden örnek alacaklar. Bilimsel uygulamalarda ormancılık konusunda örnek olacak hale geleceğiz. Buda gelişmeleri takip etmek ve eğitimle mümkün olacaktır. Ben orman fakültesi mezunuyum, bu bilgiler beni meslek hayatım boyunca idare eder diyememeyiz. Bilgilerimize zerre ilave yapmazsak çok şey yaptığımızı zanneder faydadan çok zarar verebiliriz. Bu tür eğitimler ve sizlerin bu denli çalışmaları memleketimizin geleceği için harp sanayi kadar önemlidir. Ormansız bir memleket, memleket değildir diyorlar. Bende bu söze katılıyorum. Başta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun nezdinde bütün orman teşkilatını kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum’’ diye konuştu.
Afyon için çıta yükseldi
Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ise, Türkiye’de son 8-10 senede ormancılığın geliştiğini bildirdi. Mere, “2012 için büyük hedeflerimiz var. 2012 yılında Afyonkarahisar’da 16 bin 500 hektarlık bir alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon yapma hedefine ulaşmak istiyoruz. Bu memleket uğruna kanını ve canını vermiş kahramanlarımız için Afyonkarahisar’da başlattığımız çalışma tüm illere yansıdı ve büyük bir hızla Türkiye çapına yayıldı. Her ilde şehitler ormanı kurma çalışmaları yürütülüyor” ifadelerini kullandı.
“Orman durağı”ndan Orman İşletme’ye
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmalara ivme kazandırdığını belirten Mere, “Eskişehir’de bundan 10 yıl öncesine kadar Orman İşletme denince akla, bir dolmuş ya da otobüs durağı gelirmiş. ‘Orman’da inecek var’ denirmiş. Şimdi ise durum farklı” diye konuştu. Mere, şöyle devam etti:
“2003’lü yıllardan sonra insanlar bizi tanımaya başladı. 2007 yılında Afyonkarahisar ilinde orman idaresinin ne iş yaptığını bilmiyorlardı. Ancak, şimdi burada hangi esnafa gitseniz Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çok çalışmalar yaptığını duyarsınız. Bunu kendi aralarındaki sohbetlerde de ifade ediyorlar. Halbuki biz yıllarca içimize kapanık çalıştık. Yaptıklarımızı fazla anlatmadık ama ondan sonra bütün yaptıklarımızı sayın Bakanımızın önderliğinde toplumla paylaşıyoruz. Onlara yaptığımızın neler olduğunu anlatıyoruz.”
Halka yönelik bir ormancılık
Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu da sürtüşmelere konu olan çağ dışı yöntemleri değiştirmek suretiyle halka yönelik bir ormancılık yapacaklarını söyledi. Kurtulmuşlu, şöyle konuştu:
“Bakanlığımız ile bu dönemde halkımıza en iyi hizmeti götürmek için çalışacağız. Kurumların asıl amacı halka hizmettir. Arkadaşlarımızın bir kısmı buraya gelemedi. Çünkü 2B Yasası görüşülüyor. Bugün arkadaşlarımız bununla ilgili çalışmayı TBMM’de yapacak. Sürtüşmelere konu olan çağ dışı yöntemleri değiştirmek suretiyle halka yönelik bir ormancılık yapacağız. Meraları yeniden dizayn ediyoruz. İyi meraları hep beraber koruyacağız. Meralarda ıslah çalışması yaparak vatandaşlarımızı hayvancılığa yönlendireceğiz. İsmi mera ama mera olması mümkün olmayan, erozyon başlamış alanları da ağaçlandırmak suretiyle önce ormanlaştıracağız daha sonra da gerektiğinde otlatmaya açılmasına izin vereceğiz.”
Kurumlarda düzenleme yapıldı
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı da Türkiye’nin, ormancılık örgütünde yeni bir yapılanmaya gidildiğini, birkaç genel müdürlüğün kapatıldığını ve yerlerine yenilerinin kurulduğunu kaydetti.
Bu yapılanma ile taşradaki ormancılık faaliyetlerinin tek çatı altında toplanmasının amaçlandığını belirten Avcı, “Bizim genel müdürlüğümüz de yeni kurulan genel müdürlüklerin arasında yer alıyor. Türkiye’de çölleşme ve erozyonla mücadele konularında, strateji ve politikaların oluşturulmasında, ulusal bazda planlama ve projeler yapıyoruz” dedi.
Türkiye’nin her yerinde çalışma alanları olacağını belirten Avcı, “Bunun yanında Türkiye’nin her yerinin yeşillendirilmesi hedefini ortaya koyduk. Sadece orman alanları, meralar değil tüm Türkiye’de erozyonla mücadele konusunda görevlerimiz var” diye konuştu.
Oruçoğlu Termal Otel’de başlayan toplantının ev sahipliğini Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere yaptı. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, daire müdürleri ve çok sayıda çalışan katıldı. (Kocatepe)

Camiye farz ise, mescide haram olur

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Ankara’daki merkezlerine Başbakanlık binası yapılmak istendiğini belirterek “Camiye farz olunca mescide haram olurmuş” dedi

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Müdürlük’ün Ankara’daki merkezi ile ilgili yeni bir düzenlemenin gündeme geldiğini belirtti. Kurtulmuşlu, “Burada üç genel müdürlüğün işlerini yürütürken bir de Ankara’da yerleşmeyle ilgili bir durum var. Sayın Başbakanımız bizim genel müdürlüğümüzün bulunduğu yeri yeni bir başkanlık projesi olarak uygun gördü.
Bizim için, başbakanlık uygun bir yerde değilse diğer genel müdürlüklerin bakanlıkların hak dava etmesi yanlış bir şey. Bu bizim kültürümüzde var. Camiye farz olan, mescide haram olur” dedi.