Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ertuğrul Kayra Şenocak Kimdir?

Oyuncu ve sunucu olan Ertuğrul Kayra Şenocak’ın kim olduğu ve son yaptığı çalışmalar sıkça araştırılan konular arasında bulunuyor.

Oyuncu ve sunucu olan

Ertuğrul Kayra Şenocak 25 Haziran 1975 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

OYUNCULUĞUN YANI SIRA SUNUCULUKTA YAPTI
Kayra Şenocak, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitimi aldı. Çeşitli dizilerde oynayan Şenocak, 1998 yılında şarkıcı Alişan ile birlikte oynadığı Aynalı Tahir dizisindeki “Bilal” karakteri ile popüler oldu. 2006 yılında Yağmurdan Sonra isimli dizide oynadığı “İbrahim” ve 2002 yılında Yarım Elma dizisindeki “Koray” karakterleri ile tanınırlığı artan Kayra Şenocak, oyunculuğunun yanında, bir dönem Şans Kapıyı Çalınca isimli yarışma programını Seray Sever’le birlikte sunmuştu. “Kapıda Biri mi Var” isimli yarışmayı da sunan Şenocak, Keremcem’in “Küstüm Hayata” isimli şarkısının klibinde de oynamış, 2007 yılında Ayıp Ettik isimli tiyatro oyununda da rol almıştı.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM’DE KONUK OYUNCU OLDU
“Arka Sokaklar” dizisinde “Asfa” karakterini canlandıran oyuncu, 2013 yılından beri kendi kurduğu tiyatrosunda, kendisinin yazıp yönettiği “Aşka Olan Meyilim Senin Yüzünden” adlı oyunu sahnelemektedir. 2015 yılında Filinta adlı ilk Osmanlı polisiye dizisinde “Hasan” karakterini canlandırdı. Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisine “Topal Recep Paşa” karakteriyle konuk oyuncu olarak rol alan Şenocak, İsimsizler dizisinde de “Yadigâr” karakterini canlandırdı. 2018-2019 yılları arasında Diriliş Ertuğrul dizisinde “Demirci Aktemür” rolünü oynadı. E. Kayra Şenocak, 2019 yılında Ayşe Karadavut ile dünya evine girdi.