Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esas olan kuvvetler paralelliği” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Esas olan kuvvetler paralelliği"

SP İl Başkanı Adnan Şenel, hukukun üstünlüğünü ancak Hakk’ı üstün tutan, kuvvetler paralelliğini esas alan adil bir düzene geçilerek sağlanabileceğini açıkladı

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel parti binasında düzenlediği basın toplantısında iktidarın izlediği politikaları eleştirdi. SP’nin güncel konularla ilgili görüşünü ortaya koymak istediğini söyleyen Şenel, basın toplantısı akabinde yapılacak genişletilmiş il divan toplantısına ilçelerden gelen teşkilat mensupları ve İlçe Başkanılarının da katıldıklarını belirtti. Şenel, önümüzdeki yerel seçim çalışmalarının başladığını, bu seçimlerden başarılı neticeler alacakları inancında oldukları mesajını verdi.
PARALELLİK İLKESİ HUZUR SAĞLADI
Milli Görüş olarak ne kuvvetler ayrılığı, ne kuvvetler birliği ne de kuvvetler çatışmasının arzu edilen dengeyi sağlayamayacağını kaydeden SP İl Başkanı Adnan Şenel, hakkı üstün tutan kuvvetler paralelliği ilkesine dönülüp adil düzenin kurulmadığı sürece kısır tartışmaların son bulmayacağını söyledi. Şenel; “Bilindiği gibi tarihin çeşitli dönemlerinde uygulanan Hakk’ı üstün tutan islam medeniyeti, ne kuvvetler birliği, ne kuvvetler ayrılığı, nede kuvvetler çatışması, şeklinde uygulanmamıştır. Devletin ve milletin menfaatlerini paralel hale getiren kuvvetler paralelliği ilkesi şeklinde uygulanmış ve yüzyıllar boyu islam toplumları huzur bulmuşlardır. Ne zaman ki kurumlar arası denge Hakk’ı üstün tutan kuvvetler paralelliği ilkesinden vazgeçilip, kuvveti üstün tutan yapıya dönüşmüşse işte o zaman çöküş ve kargaşa her defasında mukadder olmuştur. İfade ettiğimiz; kuvvetler paralelliği ilkesinin ne olduğunu anlayabilmek ancak adil düzeni çok iyi anlamakla mümkün olacaktır.” dedi.
HAK ÜSTÜN TUTULMALI
Kapitalizmde yönetim erklerini sermaye gücünün etkilediğini kaydeden SP İl Başkanı Adnan Şenel, sosyalizmde siyasi gücün etkilendiğini, monarşide de tek kişinin bütün erkleri kendi elinde topladığını ifade etti. Devlet yönetiminin insanları adaletle yönetme ve üretimi hakça paylaştırma olması gerektiğini savunan Şenel; “Aynen insanın yapısındaki organların birbiriyle uyum içinde ve paralel çalıştığı gibi devlet kurumları da birbiriyle uyumlu ve paralel bir şekilde çalıştırılmalıdır. Bunun için biz Milli Görüş olarak diyoruz ki yasama, yürütme ve yargı ek olarak denetleme erkini de aynı seviyede kurumsallaştırarak yönetimdeki sapmaları dengelemek gerekli. Bu ihtiyaç ombudsmanlıkla sağlanamaz. Bu yapılmadığı takdirde kuvveti eline geçiren her yapı sistemi kendine göre şekillendirecektir. Siz hem kuvvetler ayrılığından bahsedeceksiniz hem de kanunu yapanda, uygulayanda, denetleyende siz ve sizin bizzat seçtikleriniz olacak. Bu kabul edilemez. Bu bir aldatmaca ve yutturmacadır.” diye konuştu.
Adnan Şenel, SP olarak kuvveti üstun tutan kapitalist sistemin kuvvetler ayrılığı ilkesinden vazgeçilip Hakk’ı üstün tutan adil düzene geçilmedikçe insan hakları, özgürlükler, kalkınma, refah, barış ve sosyal dayanışmanın gerçekleşemeyeceğini kaydetti. (Kocatepe)