Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eskişehir’de günü birlik nereye gidilir?

Afyonkarahisar’ın en yakın komşularından Eskişehir’e günü birlik nereler gezilebilir. Bir gün içinde yapılabilecek ziyaretlerin listesi işte burada

Afyonkarahisar'ın en yakın komşularından

Sadece Eskişehir merkezde zaman geçirirsen şehir sana küçük gelebilir. Eskişehir’e gidip Odunpazarı, Sazova, Adalar ve Porsuk Çayı bölgelerini keşfetmeden şehri tanımış sayılmazsın. Ayrıca Eskişehir’de gezilecek yerler arasında Kurşunlu Külliyesi, Midas Anıtı, Yazılıkaya Vadisi ve Seyit Battal Gazi Külliyesi gibi tarihi yerler de var. Evet, filmlerden bildiğimiz Battal Gazi, Türklerin Anadolu’ya göç etmesinde rol oynamış önemli bir kahramanımız ve türbesi burada.

Eskişehir’de gezilecek yerler hakkında bilgi isteyenler için konuyu biraz açacağız. Eskişehir gezimiz başlasın.

Odunpazarı: Eskişehir’de Tarihi bir Gezinti
Odunpazarı evleri

Eskişehir’e özellikle günübirlik gidenlerin görmesi gereken ilk yer Odunpazarı. Tarihi evler ve Kurşunlu Külliyesi, Odunpazarı’nda mutlaka görülmeli.

Tarihi maceraları, eski yerleri ve korunmuş eski yapıları seviyor musun? O zaman Odunpazarı’nı ilk senin görmen lazım. Eskişehir’in en turistik yeri Odunpazarı, Osmanlı zamanlarından beri korunmuş evlerin bulunduğu sokaklarla bezeli. Tatildeyken atmosferine hayran olacağın bir nokta mı arıyorsun? Akşam olunca Odunpazarı’na git. Eski evlerin loş ışıklarında gezinirken zamanda yolculuk yapmış gibi hissedeceksin.

Eskişehir’de Gezilecek Park ve Bahçeler
Eskişehir’e gidersen bolca heykel ve park göreceksin. Bunlar seni mutlu eden şeylerse Eskişehir’i çok seveceksin! Ziyaret edebileceğin park ve bahçeleri aşağıya bırakıyoruz:

Kent Park
Kanlıkavak
Şelale Park
Odunpazarı Botanik Parkı
Porsuk Çayı ve Adalar
Sazova Parkı
Kent Park: Biraz Plaj, Biraz Doğa Yürüyüşü

 

Kim demiş Eskişehir’de plaj yok diye? Yapay plajı, yürüyüş parkurları, yeşili ve mavisiyle Kent Park, Eskişehir’e geldiğinde mutlaka ziyaret etmen gereken yerler arasında.

İçerisinde açık ve kapalı yüzme havuzları, Türkiye’de bir ilk olan yapay plaj, restoranlar, at binme alanlarıyla Eskişehir Otogarı’nın hemen yanında 300 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor.

Havuzları kullanmasan da biraz yürüyüş yapmayı ve at manejinin hemen yanındaki restoranda çibörek yemeyi unutma.

Kanlıkavak Parkı, Eskişehir

Kanlıkavak, Kırmızıtoprak Mahallesi’nde bulunan ve yazın başka, kışın başka atmosfere sahip bir yer. Tüm mevsimleri en güzel haliyle kucaklayan Kanlıkavak, film karesi gibi bir manzarayla seni huzura taşıyacak. İster bisiklet kirala ve etrafta dolaş, ister bir kahve alıp banklarda otur ya da piknik örtünü çimlere ser ve manzaranın keyfini çıkar.

Şelale Park: Eskişehir’i Kuşbakışı Seyret

Eskişehir’in merkezi esasen düz bir ovadan oluşuyor. Şelale Park’ın bulunduğu yer ise muhtemelen şehrin en yokuş yerinin sonu. Yani şehri kuşbakışı seyredebileceğin ender yerlerden biri. Akşam gidersen tüm ışıklarıyla şehri izleyebilirsin. Şelale Park’ta yapay şelaleler bulunuyor, ismi de buradan geliyor. Çay kahve içip bir şeyler atıştırabileceğin bir kafesi de var. Odunpazarı’na hayli yakın. Odunpazarı gezinin ardına burayı ekleyebilirsin.

Odunpazarı Botanik Parkı

 

Regülatör Piknik Alanı’nın hemen yanında bulunan Odunpazarı Botanik Parkı’nda Türk bahçesi, Japon bahçesi ve renkli renkli bir sürü çiçeği barındıran bahçeler bulunuyor. Eskişehir’i gezdikten sonra yemyeşil bir yerde vakit geçirmek istersen burayı ziyaret edebilirsin. Seyahatin bittikten sonra Eskişehir’i doyasıya övmek için güzel bir fırsat. Çünkü burayı gördükten sonra şehre karşı sempatin daha çok artacak, bizden söylemesi.

Porsuk Çayı ve Adalar: Huzurun Keyfini Çıkarma Noktası

Eskişehir’de şöyle çimlere uzanayım, su sesi gelsin, mutlu insanlar göreyim, acıkıp susayınca gidebileceğim mekanlar da yakın olsun diyenler Adalar bölgesine gidiyor. Porsuk Çayı etrafında şekillenen Adalarda birçok kafe, restoran ve bar var. Kapalı alan istemiyor musun? Al örtünü yanına, ser Porsuk Çayı’nın kenarına… Etkinlik istersen Porsuk Çayı üzerinde gondol ve bot seferlerini değerlendirebilirsin.

Eskişehir Sazova Parkı: Masal Şatosu’nu Arayanlar Buraya

Eskişehir’de bir günü buraya ayırabilirsin. Devasa bir alana kurulu park, su altı dünyası ve hayvanat bahçesi gibi eğlence noktalarına sahip Sazova Parkı, bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri için de ideal.

Uzay evi, deney merkezi, masal şatosu ve minyatür alanında vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Eskişehir’in en büyük tematik parkı Sazova, yemyeşil bir manzara ve temiz hava ile gününü geçirmek isteyenlerin buluştuğu bir yer.

Eskişehir’de gezip görülecek huzurlu yerler arasında Kentpark’ı da ekleyebiliriz.

Eskişehir’de Gezilecek Tarihi Yerler

Eskişehir’in merkezi ve doğa harikası yerlerinden sonra çantamızı sırtımıza takıyoruz; varsa aracımıza atlıyor, yoksa Eskişehir’de ulaşım konusunda araştırma yapıp bu yerlere nasıl gidebileceğimizi öğreniyoruz. Binyıllar öncesinden kalmış tarihi yerlerde, çekilecek mükemmel fotoğraflar ve paylaşılacak harika hikayeler var.

Midas Anıtı
Eskişehir Midas Anıtı

Eşek kulaklı Kral Midas efsanesini duymuşsundur. Hikayenin kahramanı Midas, Frigler döneminde yaşamış ünlü bir kral. Geçmişin görkemli yapılarından geriye kalanlar, insanı düşüncelerle baş başa bıraksa da manzaranın görkemi karşısında büyülenmemek imkansız.

Midas Anıtı’na Nasıl Giderim?
Midas Anıtı’na gitmek için Eskişehir otogarından Midas Anıtı ya da Yazılıkaya dolmuşlarını kullanabilirsin. Kendi aracınla seyahat edeceksen de Eskişehir merkezden başlayacak 80 kilometrelik bir yolla Yazılıkaya köyüne ulaşabilirsin.

Yazılıkaya Vadisi

Eskişehir’de görebileceğin en tarihi yerler Yazılıkaya köyünde. Friglerin dini merkezlerinden olan Yazılıkaya Vadisi, isminden de anlaşılacağı üzeri yazıtlarla dolu kayaların bulunduğu bir yer. Yazılıkaya ören yerine Frig Vadisi de deniyor. Çevrede görülebilecek birçok Frig eseri var. Antik Çağ’da Eskişehir’de yaşamış Frigler, kaya ve taş oyma işlerinde oldukça hünerlilermiş.

Yazılıkaya Vadisi’nde görülecek en büyük anıtlardan biri, Arezastis. MÖ 670’lerde yapıldığı düşünülen bu anıtın ismi, oyulmuş kayanın üzerinde okunabilen tek kelimeden geliyor. O kelime de Arezastis. Friglerin kullandığı dil, günümüzde hala çözülememiş olduğu için Yazılıkaya Vadisi üzerinde bulunan bir çok yazıt, ne yazık ki okunamıyor.

Yazılıkaya Vadisi’ne Nasıl Giderim?
Eskişehir’de Yazılıkaya Vadisi’ne gitmek için üzerinde Yazılıkaya yazan dolmuşları kullanabilirsin.

Seyit Battal Gazi Külliyesi

Eskişehir’de gezip görülecek yerlerden bir diğeri de Seyit Battal Gazi Külliyesi. Seyyid Battal Gazi Külliyesi olarak da geçen bu tarihi yapı, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunuyor. Bizans İmparatorluğu’na yapılan seferlerde adı geçen büyük bir kahraman olan Seyit Battal Gazi adını taşıyan külliyede görülebilecek birçok İslam eserinin yanı sıra gözleri ve gönülleri okşayan güzellikte bir mimari var.

1954 yılından beri ziyarete açık külliyede zikir odası, kırklar odası, halife meydanı, ekmek evi ve semahane gibi bölümler var.

Seyit Battal Gazi Külliyesi’ne Nasıl Giderim?
Eskişehir merkezden kalkan Seyitgazi dolmuşlarıyla kısa bir sürede külliyeye varabilirsin.

Eskişehir müzeleri.

 

Eskişehir, sanatseverler için tam bir gezi şehri. Farklı konseptlere sahip olan ve galerilerini düzenli olarak yenileyen müzelerde, hem klasik hem modern sanat etkinliklerine katılabilirsin.

Eskişehir’de gidilecek müzeleri buraya bırakıyoruz. Bizce Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi ve Çağdaş Cam Sanatları Müzesi kesinlikle görülmeli.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi
Çağdaş Cam Sanatları Müzesi
Eskişehir Lületaşı Müzesi
Eskişehir Kurtuluş Müzesi
Eti Arkeoloji Müzesi
Eskişehir Havacılık Müzesi
Ahşap Eserler Müzesi
OMM (Odunpazarı Modern Müze)
TÜRASAŞ Devrim Arabaları Müzesi