Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eskişehir’in En Çok Neyi Meşhur?

Modern yapıları, genç ve dinamik nüfusu ile tanınan Eskişehir’in en çok neyi meşhur?

Modern yapıları, genç ve

Eskişehir'in En Çok Neyi Meşhur?

Anadolu’nun son dönemde gelişme kaydeden şehirlerinin belki de başında gelir Eskişehir. Üniversiteler şehri olarak bilinmesi ile nüfusu her daim genç ve dinamik şehir, kendine has özellikler taşır.

Modern mimarisi ve Porsuk Nehri etrafındaki renkli yapıları ile Avrupa kentlerini aratmayan Eskişehir, doğal ve tarihi güzellikleri, enfes lezzetleri de bünyesinde barındırır. Peki bu çok özel destinasyonun, Eskişehir’in en çok neyi meşhur?

 

Eskişehir’in en çok neyi meşhur?

 

Eskişehir’in en çok neyi meşhur sorusuna tek yanıt vermek bir hayli zor. Zira farklı kategoriler söz konusu, yemekler, içecekler, tarım ürünleri, tatlılar, görülmesi gereken yerler, ünlü tarihi kişilikler akla ilk gelenler. Ancak Eskişehir’in en çok neyi meşhur dendiğinde verilebilecek bir yanıt da var.

 

Eskişehir’in en çok neyi meşhur sorusuna yanıt Nasreddin Hoca’dır. Hortu, Sivrihisar, Eskişehir’de 1208’de dünyaya gelen bu önemli zat, temel eğitimini köy imamı olan babasından alıp Sivrihisar’daki medresede öğrenim görmüş. İlk zamanlarında Eskişehir’de yaşayan ünlü kişilik, mizahi ve efsanevi bir kahraman olarak tanımlanır.

Eskişehir'in En Çok Neyi Meşhur?

Türkçe şiirin öncüsü kabul edilen Yunus Emre’nin de doğup yetiştiği yer Eskişehir-Sivrihisar’dır.

 

Eskişehir meşhur yemekler ve yerler

 

Eskişehir bu önemli kişilerin doğduğu yer. Eskişehir’in en çok neyi meşhur sorusuna eğer yeme-içme kültürüne dair bir yanıt aranacaksa yanıt çibörek. Namı ülkeleri aşan çibörek, etli bir yağda kızartılan hamur yiyeceği şeklinde özetlenebilir. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler dahil Türkiye’nin birçok şehrinde menülerde yer alır Eskişehir’in en çok neyi meşhur sorusunun bu leziz yanıtı.

 

Yaklaşık 1 milyon nüfuslu şehirde mutfak, zengin kültürel öğeler taşır. Burada Çerkez, Balkan ve Kafkas yemeklerine dair bir tür potpuri bulmak mümkün.

Pırasalı Arnavut böreğinden dızmanaya, kıvırma böreğinden kökrek dolmaya, düğü köfteden yufkalı büryana çeşitlilik oldukça geniştir. Met ve nuga helvasını unutmayalım.

Eskişehir'in En Çok Neyi Meşhur?

Gezilecek çok yer var

 

Eskişehir Odunpazarı Evleri ile ünlüdür aynı zamanda. Atlıhan Çarşısı, Sorkun Köyü, Balmumu Heykeller Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Odunpazarı Modern Müze, Kentpark gibi görülmesi önerilen birçok nokta vardır. Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Arkeoloji Müzesi, Şelale Park da yoğun ilgi görür.

 

Lületaşı Müzesi, Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi ve TCDD Müzesi’nin de aralarında olduğu müzeler de çokça bulunur. Lületaşı ile ünlü şehirde Sorkun çömleği de bilinir.