Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnafımız dükkanını açmak istiyor”

Aşılama çalışmalarında esnafların öne

Aşılama çalışmalarında esnafların öne alınmasını, vatandaşın da önerilen tedbirlere uymasını isteyen Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir kısıtlamaların bir süre daha devam etmesi halinde bir çok esnafın iş terkine gideceğini söyledi

 

Tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinin Afyonkarahisarlı esnaf ve sanatkarları da etkilediğini belirterek, son 1 yılda küçük esnaf ve sanatların işlerinin neredeyse durağan noktasına geldiğin dile getiren Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir, “Bu şartlarda bile esnaf ve sanatkarımız ayakta kalabilmek, kepengini açabilmek için yoğun çaba göstermekle birlikte devletimizin çeşitli destekleriyle ayakta kalmaya çalışmaktadır” dedi. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifikefaletiyle yaklaşık 2100 esnaf ve sanatkara 120 milyon TL kredi dağıtıldığını, plasman taleplerinin de bu süre içerisinde devlet tarafından karşılandığını anlatan Afyonkarahisar ESKKK Başkanı Birliktir, “Dağıtılacak olan plasman yani kredi miktarında sıkıntısı çekilmemiştir. Geri ödemelerde ise Afyonkarahisar olarak çok büyük sıkıntı çekilmemekle beraber önce 3 ay, sonrasında 3ay,toplam 6 ay ve sonrasında 1 yıl kredi ertelenmesi geri ödeme sorununun yaşanmamasına başlıca sebeptir. Bu ertelenmelerde sadece sadece 3 aylık bir sefer faizsiz erteleme yapılarak diğer 2 erteleme faizsiz taleplerimiz olmasına rağmen faizli olarak ertelenmiştir. Faizsiz erteleme olsaydı Türkiye genelindeki dağıtılan kredilerin tamamında Hazine’yede yük getirirdi biliyorum. Ama yine de düşük faizle ertelenmiş olmasıda esnafa bir nefes olmuştur.” dedi.
Esnafa destek paketi adı altında dağıtılan 25 bin TL kefilsiz ipoteksiz verilen kredilerin küçük de olsa esnafa can suyu olduğun dikkat çeken Birliktir, “Keşke bu 25 bin TL yerine krediler sıfır faizli olsaydı daha iyi olurdu düşüncesindeyim.” görüşünü de sözlerine ekledi.
Pandemi sürecinin uzaması, işyerlerinin açılmaması halinde artık esnaf ve sanatkarların büyük kısmının vergi kayıtlarını kapatacaklarını düşündüğünü belirten ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, “Çok sayıda esnafımızın kiralarını ödeyemeyecek hale geldiklerine, dükkan sahiplerinin çok da vicdani davranmadıklarına üzülerek şahit oluyoruz. Devletimizin bazı esnaflarımıza 3 ay kira desteği vermesi de can suyu olmuştur. Esnaf artık dükkanlarını açmak istiyor. Açık olanlar işlerinin hareketlenmesini bekliyor. Bu sıkıntıya esnaf ve sanatkarlarımız 1 yıl daha dayanabileceğini zannetmiyorum. Bu nedenle aşılama işleminin biran önce esnaf ve sanatkalarımızı öne alacak şekilde tamamlanması eskisi kadar olamasa da iç piyasanın hareketlenmesine esnaf ve sanatkarın işlerinin bir nebze de olsa düzeltmesini bekliyoruz.” diye konuştu. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.