Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ethem Tem’in ismi yaşatılacak – Kocatepe Gazetesi

Atatürk’ün Kocatepe’de çekilmiş dünyaca
Ethem Tem’in ismi yaşatılacak

Atatürk’ün Kocatepe’de çekilmiş dünyaca ünlü fotoğrafının da sahibi olan Ethem Tem, Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde düzenlenecek fotoğraf yarışmasıyla anılacak. Afyonkarahisar’ın tanıtımını ve özellikle Afyonkarahisar’dan İzmir’e kadar uzanan Zafer Yolu üzerinde, gizli kalmış tarihsel dokunun gün yüzüne çıkarılmasını amaçlayan serbest konulu yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu destekleriyle gerçekleştiriliyor.
13 Temmuz’a kadar yarışmaya başvuruların devam edeceğini söyleyen Atatürk Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, “Yarışmaya katılmak isteyenler 13 Temmuz tarihine kadar http://www.tfsf.org.tr adresinden online başvuru yapabilecekler. Konusu serbest olan yarışmada birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira ve sergilemeye değer bulunan 26 adet esere de 250’şer lira ödül verilecek. Konusu ‘Zafer Yolu’ olacak Ethem Tem Özel Ödülüne ise 5 bin TL ödül verilecek. Yarışmanın jüri üyeliklerini Başkan Prof. Güler Ertan, Hayati Ulusay, Ahmet Taşdelen, İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Faruk Akbaş, Muzaffer Uyan ve Murat Arısoy yapacaklar” dedi.
İlk kez düzenlenecek olan yarışmada derece giren fotoğrafların, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu olan 27 Ağustos’ta Taş Han’da sergileneceğini söylen Başkan Cengiz,“Fotoğraflarımızı 27 Ağustos’ta tarihi Taş Han’da sergileyeceğiz. Daha sonra ise fotoğraflar, Dumlupınar’da Eskişehir’de Uşak’ta Salihli ve İzmir’de sergilenecek. Bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu yarışma Afyonkarahisar’ın ilk göz ağrısı olacak. Ben bu yarışmaya Afyonkarahisar’da görev yapan gazetecilerin katılmasını da bekliyorum. Çünkü onların fotoğrafa bakış açısı biraz daha farklı” ifadesine yer verdi.

ETHEM TEM KİMDİR?

 

Etem Tem, 1901 yılında doğdu ve 15 Ocak 1971 vefat etti.  Atatürk’ün fotoğrafçısı olan ve Cumhuriyet tarihi fotoğrafçısı olan Ethem Tem, ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün özel fotoğrafçısıydı. Büyük Taarruz’da Kocatepe’de bulunan ve Mustafa Kemal Paşa’nın ünlü resmini çeken de Ethem Tem’dir. Ata’nın pek çok unutulmaz fotoğrafında imzası olan Ethem Tem, 5 ve 10 Lira’daki Atatürk fotoğrafını da 1927’de çekmişti.
Atatürk’ün özel fotoğrafçısı Etem Tem, Afyonkarahisar Kocatepe’deki “Anıt Fotoğrafı”nı da çeken isim.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti