Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eti’den Afyon’a önemli yatırım – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Eti'den Afyon'a önemli yatırım

Eti Holding’in Afyonkarahisar’da süt fabrikası kurmak için temaslarda bulunduğunu açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kurulduğunda Türkiye’de ilk 6 tesisten biri olma özelliğini taşıyacak önemli yatırım için kendilerinin her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi

HER TÜRLÜ DESTEK
VERİLECEK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaklaşık iki ay kadar önce işadamı Ömer Aktan’ın Eti Holding’in Afyonkarahisar’da süt fabrikası kurmak için görüşme talep ettiği bilgisini aktardığını söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, OSB Başkanı Bekir Yeşilay ve diğer ilgili protokol mensuplarıyla bir kahvaltıda bu isteği görüşmek üzere bir araya geldiklerini belirten Çoban; “Görüşme sırasında süt fabrikası kurulması ile ilgili olarak kendilerine her türlü desteğin verileceği ifade edildi. Bu görüşmenin ardından Eti Holding yetkilileri bizim OSB’de bulunan arazileri gezdiler. OSB Başkanımız Bekir Yeşilay’da istenilen arazinin temin edilebileceğini uygun fiyat önerilebileceğini söyledi. Şu an fiyat teklifini OSB Başkanımız yaptı. Eti Holding bu fiyat teklifini değerlendirerek bir karar verecek. İnşallah bir, iki hafta içerisinde bu karar netleşecek” dedi.
TÜRKİYE’DE İLK
6 TESİSTEN BİRİ OLACAK
Eti Holding tarafından Afyonkarahisar’da kurulması planlanan süt fabrikasının kurulması ile UHT ambalajlı süt paketlemesinin yanı sıra peynir altı suları ile ilgili üretimlerinde yapılabileceğini anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, en önemli üretimin süt tozu olacağını kaydetti. Afyonkarahisar’da süt tozu üreten bir sanayinin şimdiye kadar olmadığını belirten Çoban; “Firma yetkililerinin bize söyledikleri tesisi kurdukları yılda Türkiye’de bu konudaki ilk altı tesisten biri olacağıdır. Önemli bir yatırım olacağından bizler gerek Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, ATSO Başkanımız Hüsnü Serteser, OSB Başkanımız Bekir Yeşilay her türlü desteği veriyoruz.”

Haber: BURCU AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti