Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Evciler hak ettiği yatırımları aldı”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Evciler hak ettiği yatırımları aldı"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere diğer Bakanlıklar ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 2003-2011 yılları arasında Evciler ilçesinde önemli yatırımlara imza atıldığı bildirildi

“650 DEKAR ALANDA
AĞAÇLANDIRMA YAPILDI”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Evciler’de yeni yatırım stratejilerinin belirlenerek, planlamaların hızlı bir şekilde uygulamaya konulduğu ifade etti. Bakan Eroğlu, “Evciler’li vatandaşlarımızın hasretle beklediği YAS Sulama Şebekesi 7.Kısım inşaatı devam etmektedir. Proje tamamlandığında toplam 2 bin dekar arazi suya kavuşturulacaktır. Evciler İlçe Merkezi İçmesuyu hattında yapılan yenileme çalışmaları ile vatandaşlarımızın daha sağlıklı şartlarda içme suyu temin etmeleri sağlanmıştır. Afyonkarahisar’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bütün yer altı sulamalarının modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Bu tesisler için her ilçeye önemli miktarda yer altı sulama sistemleri yapılmaktadır. Bu çerçevede Evciler’de 3 proje için toplam 3 bin 500 dekar alanda müracaatta bulunulmuştur. Bu projelerin toplam maliyeti 1.050.000 TL’dir. Ülke genelinde taşkın koruma tesisleri yapımına süratle devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Evciler Gökçek Kasabası Taşkın Koruma tesisini inşa etmektedir. Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Evciler’i daha yeşil bir ilçe haline getirmek maksadıyla 2003-2011 yılları arasında bin 650 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılmış; İlçede 1 adet Bal Ormanı 1 adet köy ormanı ve 5 adet Şehitler Ormanı tesis edilmiştir” dedi.
“95 KİLOMETRE YOL ÇALIŞMASI YAPILDI”
İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Evciler’e yapılan yatırımların da oldukça fazla olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, “Evciler ilçesine 2003-2011 yılları arasında 19.049.991 TL zirai destek sağlanırken, çevre ve altyapı yatırımları için ise toplam 1.219.562 TL maddi destekte bulunulmuş, Evciler İlçesine bir adet çöp kamyonu hibe edilmiştir. Hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Evciler’e 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kurulmuştur. Afyonkarahisar Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi inşaatı ve birlik nüfusuna hitap edecek 7 adet transfer istasyonu tamamlanarak hizmete alınmıştır. Sağlık alanında Gökçek Sağlık Ocağı tamamlanarak hizmete alınmış, Evciler Entegre İlçe Hastanesi’nin planlama çalışmaları devam etmektedir. Emniyet Amirliği Binası tamamlanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunulmuştur. Yine İl Özel İdaresi tarafından Evciler ilçesinde 95,4 km yol çalışması yapılmış, 8 adet limit içme suyu işi, 3 foseptik inşaatı, 6 kanalizasyon şebekesi, 2 adet sondaj kuyusu işi ve 2 adet köyün yer altı sulama işi tamamlanmış, 6 köye çocuk oyun alanı yapılmıştır” diye konuştu.
“YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”
Evciler ilçesindeki köylere toplam 50.622 m2 parke taşı döşendiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Yine Evciler’li vatandaşlarımıza hizmet vermesi gayesiyle 1 adet ambulans ile 1 adet itfaiye aracı İl Özel İdaresi tarafından ilçeye gönderilmiştir.Evciler ilçemizin layık olduğu en güzel hizmeti alabilmesi için gerçekleştirdiğimiz yatırımlara devam edeceğiz. Evciler ilçemize yapılması gereken yatırımları ve hizmetleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2012 yılını hamle yılı ilan ettiğimiz Afyonkarahisar’ımızın her bir köşesine hizmet götürmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti