Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde Yetiştirebileceğiniz Şifalı Bitkiler

Bazı bitkileri ev koşullarında da yetiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Şifalı bitkiler birçok hastalığa iyi gelirken aynı zamanda evinizin de havasını değiştirecektir. İşte evinizde yetiştirebileceğiniz şifalı bitkileri sizler için derledik:

Bazı bitkileri ev koşullarında

1- Biberiye: Nane ailesinin bir üyesi olan Biberiye bitkisi, hafızayı ve bilişiminizi güçlendirirken, kaslardaki gerginliği hafifletip, saçların uzamasını destekler. Düzenli olarak sulayıp, budamanız gerekmektedir.
2- Fesleğen: Mutfakta hazırlayacağınız soslara tat katabildiği gibi evinizin de havasına hoş koku katacaktır. Fesleğen zihniniz, bedeniniz ve ruhunuz için tonik olarak kabul edilebilecek bir bitkidir. İshal, mide bulantısı ve kusmaya iyi gelmektedir.
3- Lavanta: Lavanta bitkisinin hoş kokusunun ve güzel görüntüsünün yanı sıra kaygıyı azaltan bir etkisi vardır. Mantar enfeksiyonlarına iyi gelmektedir. Saç dökülmesine de azaltan etkisinin olduğu bilinmektedir.
4- Sarı Kantaron: Antidepresan özelliklere sahip olan sarı kantaron hafif limon benzeri bir tada sahiptir.
5- Maydanoz: Önemli miktarda C ve B vitamini deposu olan maydanoz, salatalara katabileceğiniz bir yeşilliktir. Evde yetiştirirken lezzetini koruyabilmeniz için saplarını kesmeniz gerekmektedir.
6- Papatya: Uyku getiren ve sakinleştiren çay olarak bilinen papatyayı evinizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Sindirim sisteminin sağlığında, kan şekerinin kontrol altında tutulmasında ve kalp sağlığınıza iyi gelen etkileri vardır.