Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evlat nöbetindeki Diyarbakır’lı annelere Afyon’dan destek

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Kadın STK ve STK Kadın Kolları adına konuşan Serap Elmas Özdemir, Afyonkarahisar’dan Diyarbakır’da evlat nöbetinde olan annelere destek verdiklerini açıkladı

 

Afyonkarahisar Kadın Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sivil Toplum Kuruluşları Kadın Kolları tarafından düzenlenen basın açıklamasını Serap Elmas Özdemir beraberindekilerle birlikte dün öğlen Anıtpark önünde yapıldı.
KAMUOYUNU DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEĞE DAVET ETTİLER
Serap Elmas Özdemir, Afyonkarahisar Kadın STK temsilcileri olarak annelerin Diyarbakır’da başlattığı onurlu direnişe destek olmak üzere toplandıklarını söyledi. Diyarbakır’lı annelerin başlattığı direnişin teröre en büyük darbeyi vuracak iradeyi ortaya koyduğuna yürekten inandıklarını belirten Özdemir, “Tarih Diyarbakır’daki anneleri ve teröre meydan okuyan direnişlerini saygı ile yazacaktır. Bulundukları şehirlerde, siyasi ve toplumsal yalnızlaştırma dâhil, her şeyi göze alıp evlatlarının dönmesini isteyen anneler, başka canlar yanmasın diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşacaklardır. Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde, tarifi imkânsız acılara şahit oluyoruz. ‘Evladımın ölüsüne bile razıyım’ diyen annelerin masum ve insani direnişinin yanında olmak, hepimizin boynunun borcudur. Bizler Edirne’den Kars’a, tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak anne acısının etiketi olmaz diyor, yerel, ulusal ve uluslar arası kamuoyunu Diyarbakır’daki annelerin yanında olmaya davet ediyoruz.” dedi.
“FIRAT VE DİCLE KUZULARININ KURBANINA İZİN VERİLMEYECEK”
Türkiye’nin geleceğine, refahına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine ve siyasi uzantılarına karşı yıllardır topyekûn mücadele içerisinde olduklarını belirten Özdemir, “Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerin kanı, evlatlarımız için döktüğümüz gözyaşı hala kurumadı. Bu mücadelemize bir mihenk taşı da dağa kaçırılan evladını geri almak için teröre yeter diyen Hacire Annemiz eklendi. Gördük ki yanan bir anne yüreği tüm acılara, gözyaşına ve gencecik fidanların ölümüne son verebilir. Bu duruş ve cesaret, terör örgütünün ağına düşmüş her evlada ve annesine umut oldu. 3 Eylül’den bu yana tam 23 gündür Diyarbakır’da yeni annelerin katılımı ile büyüyen bu sessiz çığlık, dünya üzerindeki terörün tümüne ‘Dur’ diye haykıran güçlü bir sese dönüştü. İnanıyoruz ki azimle sesini yükselten kadınlar, terör örgütlerinin hain emelleri için Fırat’ın ve Dicle’nin kuzularının kurban edilmesine izin vermeyecektir.” diye konuştu.
“EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNELERLE TERÖRE SON DENİYOR”
“Yeter artık” feryadına destek vermek, safları sıklaştırmak birlik ve beraberliği göstermek, evlatların geleceklerine sahip çıkmanın bir vicdan borcu olduğunu söyleyen Özdemir şöyle konuştu: “Diyarbakır’da toplanan annelerin günlerdir ve hatta yıllardır süren mücadelesinde, kadınlar olarak tek yürek ve tek dua olduk. Biz de bugün Afyonkarahisar’da ki kadın sivil toplum temsilcileri olarak, Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelerin yanında bedenen olamasak da onların ‘ne pahasına olursa olsun’ diyerek teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız. Annelerin başlattığı bu hareket karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Ailelerimizin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını diliyor ve evlat nöbetinde ki annelerle birlikte ‘Teröre Son’ diyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi