Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“EYT’lilerin borçlarını İGM ödeyebilir” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
“EYT’lilerin borçlarını İGM ödeyebilir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi (İGM) Üye Adayları; Yusuf Onur Seçme, Kemal Doğan ve Ozan Kızılırmak Kocatepe Gazetesi’ni ziyaret ederek seçilmeleri halinde uygulayacakları çalışma planını anlattılar.
“İGM’DE İTTİFAK YOK…”
CHP 1. sıra İGM Üye Adayı Yusuf Onur Seçme, İYİ Parti ile sadece Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçiminde ittifak yaptıklarını, CHP olarak İl Genel Meclisi seçimine bağımsız katıldıklarını belirterek tüm seçmenden destek beklediklerini vurguladı.
“SORUNLARI NOT ALDIK”
Hızlı bir başlangıç yaparak genç bir ekip kurduklarını dile getiren Seçme, “Afyon’un köylerinin çok ciddi sorunları olduğunu gördük. Biz bununla ilgili köylere gitmeden önce ve gittikten sonra çok ciddi bir çalışma yaptık. Belediye Başkan adaylarının da yetemediği yerlerde tüm sorunları not aldık. Kısmet olurda meclise girersek bunlara yoğunlaşacağız. Olmazsa da bu memleket kazansın diye bu çalışmalarımızı ilgili ve yetkili kişilerle paylaşacağız.” dedi.
“MÜCADELEMİZ
 DAHA İYİSİ İÇİN”
“CHP İl Genel Meclisi Üye adayları olarak hazırız. Halkımızın desteğini bekliyoruz” diyen Seçme, “Uzun yıllar CHP Merkez İlçede İl Genel Meclisi Üye adayımız yoktu. Bu özlemi bitirmek istiyoruz. Bu da gençlikle olur diye düşündük. Hızlı yoğun bir mücadele içerisindeyiz. Köy ve belde ziyaretlerini bitirdik. Merkezde yoğunlaşıyoruz. Üzerimize ciddi bir algı ve ciddi bir beğeni var. Tanımadığımız insanlardan dahi güzel yaklaşımlar alıyoruz. Germeden, kırmadan, üzmeden kardeşlik barış ortamında çalışıyoruz. Çünkü İl Genel Meclisine herkes hizmet etmek için aday oluyor. Bizde bu mücadelenin içinde kimseyi kötülemeden çalışıyoruz. Bundan önce mutlaka bir şeyler yapılmıştır ama bizim amacımız işte şu bunu yanlış yaptı eksik yaptıdan ziyade daha iyisini yapma mücadelesi vereceğiz. Yoksa bu memlekete elbette hizmetler yapıldı. Kimseyi karalamıyoruz acaba daha iyisi yapılabilir mi? Biz bu yönde çalışıyoruz.” diye konuştu.
“PROJELERİN AYAKLARI
 YERE BASMALI”
Önceliğin kesinlikle köyler olacağını kırsal kesimde yol çalışmalarında ciddi sorun tespit ettiklerini aktaran Seçme, “Mevsim geçişleri ve bazı yerlerde yapılan seçim yatırımları nedenli yol yapım sorunları var. Hiçbir hizmet sınırsız değil. Ama son 20 yıldır yol yapımı ile övünüyoruz. Köyler bundan yararlanabildi mi? Ayakları yere basan uzun soluklu projeler peşinde olmaya çalışacağız. Bir şekilde ekonomik kriz biter. Ama halkımız daha az zarar görerek atlatmalıdır. Havaalanı ve bazı konularda kritik hatalar yapılmış olabilir. Bundan sonra bu hataların yapılmaması için güçlü bir muhalefet ile İl Genel Meclisi’nde olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
“ÜRETİMİ YEŞERTECEK
 PROJELERİMİZ VAR”
CHP İl Genel Meclisi 2. sıra Adayı Kemal Doğan, köylerde alt yapı yol çalışmaları ve eğitim çalışmalarına ağırlık vermek niyetinde olduklarını kaydetti. Birinci sırada özellikle eğitimin olacağının altını çizen Doğan, “Köylerimizde okulların tüm eğitim materyallerinin tamamlanması ve şartların uyumlu hale gelmesi için çalışacağız. Kadınlarımızı da istihdam edeceğiz. Tekno kentler, tekno köyler oluşturmak istiyoruz. Çiftçiyi teşvik edecek bir çalışma olacak. Üretim durma noktasında bunu yeşertmek için akıllı seralar gibi projelerimiz var. Ana hatlarıyla öncelikle köylerimizi üretime endeksli hale getirip alt yapı eksiklerinin giderilmesi için çalışacağız. Haftada iki kere su kesintisi yaşayıp su debisi yeterli olmayan köyler var.” ifadelerini kullandı.
“MUTLAKA VE
MUTLAKA EĞİTİM”
İnsani ihtiyaçların bile karşılanmasında zorluk yaşandığını dile getiren Doğan, “Köy girişinden muhtarın evine kadar taş döşeyelim bu şekilde hizmet götürelim anlayışı ile değil biz köylünün kalkınması için çalışacağız. Üretim kalktığı için genç nüfusu köylerde tutamıyoruz. Biz köyleri üretime teşvik etmek istiyoruz. Evet, İl Genel Meclisi’nin bütçesi bellidir. Yapılacak şeyler belli düşük maliyetlerle yapılabilecek çok şey var. Mutlaka ve mutlaka eğitim, çiftçi ve köylünün sonrasında desteklenmesi için uğraş vereceğiz.” dedi.
“EYT ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”
Yusuf Onur Seçme üzerinde çalıştıkları projelerden biri olan EYT’yi şartları olgunlaştıktan sonra kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Seçme şöyle konuştu:
“Şartları olgunlaştığında kamuoyuna açıklayacağımız bomba bir projemiz var. İl Genel Meclisi’nde Emeklilikte Yaşa Takılanların primleri meclisten ödenebilir mi? Yasal alt yapıyı araştırdık. Bir engel görünmüyor. Meclisin hizmet alanları arasında bu da var. Yapılabilir mi üzerinde çalışıp yasa da başkaca bir engel yoksa bunu da öneri olarak sunmayı düşünüyoruz. Halkımızın ihtiyacı ne ise siyaset ona çözüm bulmalı düşüncesindeyiz. İl Genel Meclisi’nin bütçesinden bu yapılabilir mi? Neden olmasın?” >> Burcu AYDIN’ın Haberi