Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Farklı ülkelerden öğrencilere bu dernek sahip çıkıyor

Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği
Farklı ülkelerden öğrencilere bu dernek sahip çıkıyor

Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği yöneticileri, 9’uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması programının detaylarını vermek üzere Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyarette Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Osman Ziya Bilim ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular.
 Dernek Başkanı Osman Ziya Bilim; “Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği dünyanın değişik ülkelerinden Afyonkarahisar’a eğitim için gelen misafir öğrencilere rehberlik yapmak, yaşadıkları problemlerde yol göstermek ve uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla 2014 yılında kurulmuştur” dedi.
 Derneğin renk, dil, din, ırk, mezhep, bölge ayrımı yapmaksızın dünyanın dört bir yanından ülkemize eğitim için gelen misafir öğrencilere eğitim hayatları boyunca en iyi şekilde hizmet verebilmek için çalışan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Bilim, 42 ülkeden 470 öğrencinin Afyonkarahisar’da eğitim gördüğünü hatırlatarak, bu öğrencilerin, barınmaları, okula kayıt esnasında ve sonrasındaki iş ve işlemlere yardımcı olma, kişisel gelişimleri için kurslar tertip etme gibi birçok hizmetlerinin bulunduğunu belirtti. Bu faaliyetlerin yanında her yıl Nisan veya Mayıs aylarında Türkiye genelinde uluslararası öğrenci buluşma günleri düzenlendiğini söyleyen Dernek Başkanı Bilim; “2014 yılında Taş Medrese’de, 2015 yılında Anıtpark’ta öğrenci buluşması düzenledik. Bu yıl Afyonkarahisar’ın da dahil olduğu 35 şehirde eş zamanlı olarak, 9. Uluslararası öğrenci buluşması programını gerçekleştireceğiz” dedi.
Afyonkarahisar’ın misafirperverliğini en iyi şekilde gösterme gayreti içerisinde olan Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği’nin başarılı çalışmalarının devamını dileyen Vali Hakan Yusuf Güner; “Afyon Kocatepe Üniversitemiz, gelişen ve değişen çağa ayak uydurmakla birlikte, her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. Tabii ki Afyonkarahisar’da sağlanan birlik ve beraberlik ortamıyla birlikte büyüyen Afyonkarahisar’a yurtdışından gelen öğrencilerin sayısı giderek artmaktadır. Onların buraya gelmesinden, ilimizde yaşamasına ve ayrılmasına kadar gerçekleşen süreçte onlara yardımcı olmak çok önemlidir. İlimizden iyi intiba ile ayrılmaları ilimiz için büyük kazanım olacaktır. Bu nedenle ilimizde böylesine güzel ve önemli hizmetleri yürütmelerinden dolayı Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, çalışma ve faaliyetlerinde Valilik olarak desteklerimizi esirgemeyeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)