Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Faruk Septioğlu Babası Kimdir?

Faruk Septioğlu babası kimdir?  Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki, Faruk Septioğlu babası kimdir? Detayları haberimizde…

Faruk Septioğlu babası kimdir?

Bağımsız aday olarak çıktığı bütün seçimleri kazanan Ali Rıza Septioğlu’nun hayatını ve biyografisini sizler için araştırdık….

 

FARUK SEPTİOĞLU KİMDİR?

1961 yılında Elazığ’da doğan Faruk Septioğlu, üniversite eğitiminde Ticaret Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak tamamlayıp bayındırlık bakanlığında çalışmıştır. Septioğlu’nun aile üyelerinden annesi Naciye hanım babası ise Ali Rıza Beydir. Adıyaman Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi olarak 4 yıl boyunca çalışmıştır. Septioğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlüğü, Fur-Sel Madencilik Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir. Yabancı dil olarak İngilizce az seviyede bilmekte olan Septioğlu evli ve 5 çocuk sahibidir.

 

FARUK SEPTİOĞLU BABASI KİMDİR?

1913 yılında Palu’da da Ali Rıza Septioğlu’nun aile üyelerinden babası şeyh Sadin Septioğlu, annesi Halime hanımdır. Ali Rıza Septioğlu Eğitiminde iilk ve Orta eğitimini Palu’da tamamladı

 

 ALİ RIZA SEPTİOĞLU SİYASİ KARİYERİ

Siyaset kariyerine ilk adımını Palu’da Demokrat Parti’de idare heyeti üyesi görevinde olarak 1945-1946 yılları arasında atan Septioğlu, Demokrat Parti Palu ilçe başkanı olarak 1957 yılında görev yapmıştır. Elâzığ’ın en büyük ilçesi olan Palu’da Septioğlu, siyasette büyük rol oynayıp 1960 yılında tutuklu olarak yargılanmış ve sürekli olarak gözetim altında tutulmuştur. Septioğlu adana ilinde ticaretle uğraşırken babası şeyh Sadin Septioğlu’nun dön ve belediye başkan adayı ol demesinden sonra 1963 yılında Palu’ya belediye başkanlığında bağımsız olarak çıkmış ve kazanmıştır. Daha sonra adalet Partisine 1964 yılında girip 1968 yılında ise yapılan seçimlerde tekrardan belediye başkanı olarak seçilen Septioğlu 1969 yılında Milletvekili seçimleri için belediye başkanlığından istifa edip bağımsız olarak milletvekili olduktan sonra tekrardan Adalet Partisi’ne geçen Septioğlu, 1973 yılında milletvekili seçilememiştir. Adalet Partisi’nden 1977 seçimleri için ön seçim isteyen Septioğlu’nun bu istediği kabul parti tarafından kabul olmamıştır. Ali Rıza Septioğlu,  Adalet Partisi’nden istifa ederek tekrar bağımsız milletvekili adayı olmuş ve milletvekili olarak seçildikten daha sonra 1978 yılında bağımsızlardan oluşan Ecevit hükûmetine bakan olabilmek için büyük destekler veren isim olmuştur. Ecevit hükûmetin’de devlet bakanlığını 18.06.1979 yılına kadar sürdürmüştür. Türkiye’ İçin de bulunduğu hükümetin değişmeyeceğini düşünerek bakanlıkta bulunan birkaç arkadaşı ile istifa eden Septioğlu bağımsız aday olarak tekrar milletvekili olmuştur. Adalet Partisine Demirel’in teklifi ile tekrardan geçmiş 19. 21. Dönemde en yaşlı isim olmuştur.