Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih Anadolu Lisesi’nin Erasmus yolculuğu sürüyor

Afyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesi

Afyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesi 2015 yılından bu yana yer aldığı Erasmus+ projeleri
ile öğrencilerine ve eğitim personeline yurt dışında eğitim-öğretim faaliyetlerine katılım,
işbaşı gözlem ve yapılandırılmış kurslara katılım imkânları sunmayı sürdürüyor

 

Sözkonusu projelerin nihai amacı gençlerin eleştirel düşünme ve problem çözme, girişicimcilik, yaratıcılık, işbirliği, iletişim kurma ve bilgi teknolojileri okuryazarlığı becerilerini geliştirmek. Proje kapsamına gençlerin 21. yüzyılda daha donanımlı ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmek hedefleniyor.
FATİH ANADOLU LİSESİ
KOORDİNATÖR KURULUŞ
Fatih Anadolu Lisesi Erasmus+ projelerine ilk olarak 2015 yılı teklif çağrısında 163 bin avro bütçe almaya hak kazanarak kabul edilen Erasmus KA2 “Connect, Shareand Get Enlighted” “Bağlan, Paylaş ve Aydınlan” adlı projesi ile adım attı. İtalya, Hırvatistan, Slovakya, Portekiz, Polonya ortaklığı ile yürütülen bu projeyle sosyal medyayı eğitimde faydalı hale getirerek öğrencilerin bilinçli birer medya kullanıcıları olmaları amaçlar arasında yer alıyor. Fatih Anadolu Lisesi koordinatör kuruluş olarak yürüttüğü bu proje ile birçok öğrenci ve öğretmeninin proje etkinliklerinin gerçekleştirilmesi için yurt dışında eğitim etkinliklerine katılabilmesine vesile oldu.
2016 YILINDA 8 ÖĞRETMEN
YURT DIŞINA GİTTİ
2016 yılında ise IPA kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 18.196 Avro hibe ile destek alarak Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Personelinin Öğrenme Hareketliliği “Kültürlerarası Farkındalık ve Yabancı Dil Gelişimi” projes ile 2 öğretmen 18-29 Temmuz 2016 tarihinde İngiltere’ye gönderildi. 28 Kasım-02 Aralık 2016 tarihinde ise 6 öğretmen İrlanda’ya eğitim etkinliklerine gitti. Projenin temel amacı İngilizce öğretmenlerinin yabancı dil becerilerini en üst düzeye getirmek ve öğretmenlerin ekip ruhu, kültürel farkındalıklar ve motivasyon üzerine eğitim almalarını sağlayarak mesleki tecrübe ve becerilerini arttırarak eğitimde kaliteyi geliştirmek isteniyor.
6 ORTAKLI PROJE KOORDİNATÖRÜ FATİH ANADOLU LİSESİ
Okulun Erasmus+ alanında elde ettiği en büyük başarılardan bir tanesi 2018 teklif çağrısı döneminde kabul edilen 2018-1-TR01-KA229-058635_1 numaralı “Maths, Engineeringand Technology Inside the Class” (MET Inside) adlı Erasmus+ KA229 projesi oldu. Proje tüm uygunluk kriterlerini aşarak 196 bin euro değerinde hibe almaya hak kazandı. Fatih Anadolu Lisesi’nin koordinatörü olduğu bu projenin; İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya ve Litvanya olmak üzere 6 ortağı var. “MET Inside” projesinde amaçlanan Arduino ve Mindstorm Ev3 gibi kodlanabilir robotları kullanarak öğrencilere STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) (Science, Technologyand Engineering) eğitimi veriliyor. STEM eğitimi teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan bir eğitim yaklaşımı olarak uygulanıyor.
ÇEVRİM İÇİ TOPLANTILAR DÜZENLİ YAPILIYOR
MET Inside Projesi kilit öğretmenleri proje sayesinde gerçekleştirilen STEM etkinliklerinin öğrencilerin matematiksel ve algoritmik zekâlarını geliştirdiğine ve onların tasarım yeteneklerini geliştirerek kendilerini keşfetmelerine imkân sağlıyor. Pandemi süresince projenin başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi için Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri yurt dışındaki ortak kuruluşular ile düzenli olarak çevirimiçi toplantılara katılıyor. Proje etkinlikleri kapsamında Arduino, Lego Mindstorm Ev3, Microbit gibi programlanabilir robotlarla çalışmanın yanı sıra öğrencilerbu yıl tek sınırın kendi hayal güçlerinin olduğu büyüleyici bir ortamda yaratıcılık, iş birliği ve problem çözme becerilerini ön plana çıkaran “MİNECRAFT Education Edition” ile tanışmışlar.
DERS KAZANIMLARI PROJE TABANLI EĞİTİMLE BÜTÜNLEŞECEK
Fatih Anadolu Lisesi proje ekibi öğrencilere Microsoft tabanlı bu eğitimin doğru ve bilinçli bir şekilde verilebilmesi için 6 öğretmenin hizmetiçi eğitme katılmalarını sağlanıldı. Öğretmenler bu alanda uzmanlaşarak sertifika almaya hak kazanıp, yeni eğitim öğretim yılında Minecraft Education Edition’ı kullanarak tarihten, kimyaya hatta yabancı dile kadar ders kazanımlarını proje temelli bir eğitim ile bütünleştirecekler. Farklı ders branşları ile yapılacak iş birliği öğrencilerin yaratıcı problem çözme ve dijital vatandaşlık gibi 21. yüzyıla özgü kritik becerileri kazanmalarına imkân sunacak. Fatih Anadolu Lisesi’nin bir diğer büyük başarısı ise 2019 teklif çağrısı döneminde kabul görmüş olan “CAUTION! Rise of The ECO-Warriors” adlı ERASMUS+ KA2 projesidir. Projenin amacı sınır ötesi alanda işbirliği girişimleri yoluyla her geçen gün azalan doğal zenginliklerin insanlık için ne kadar önemli olduğunu öğrencilere kavratmak, doğal kaynakların korunması, sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak ve gençlerin işbirliği ile çevre konularına katılmalarını sağlamak ve uygun araçlar geliştirmektir.
46 ÖĞRENCİ TÜRKİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİ
Bulgaristan, Polonya, Portekiz, İspanya ve Litvanya ortaklığı ile yürütülen projede toplam 60 öğretmen ve 120 öğrenci projenin faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere eğitim-öğretim etkinliklerine katılması planlanıyor. Proje sonunda; teknoloji, iklim, çevre, enerji ve doğal kaynakları iyi tanıyıp, analiz edebilen, yaşadığı okulda ve çevrede insanların yaptığı olumsuz faaliyetlerin çevreyi nasıl etkilediğinin gözlemleyen, çevreye verilen zararların kendisine döneceğini bilen ve bu bilinçle üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren bireyler yetiştirilmesi hedeflendi. Koordinatör kuruluş olarak yürüttüğü projelerin yanında; Fatih Anadolu Lisesi “TeachingTolerance” , “ShortMovies” , “Hate- KeepItAway” , “Knights of Tolerance” , “Global warmingandtheyouth’schallenge”ve “Thepower of volunteering” gibi birçok Erasmus+ KA105 Gençlik projelerinde de ortak kuruluş olarak yer alıyor. 2018-2020 yılları arasında 46 öğrencinin sadece gençlik projeleri vasıtasıyla Avrupa’da çeşitli ülkelerde düzenlenen kültürel faaliyetlere katılarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiği öğrenildi. Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri bu projelerle dünya dili olan İngilizce’yi akıcı bir şekilde kullanabilen kendi kültürünü kaybetmeden farklı kültür ve düşünce biçimleriyle uyumlu, evrensel değerleri kucaklayan bireyler yetiştirme ilkesiyle çalışmaları sürdürüyor.
AFYON VE FLORANSA SEMALARINDA UÇUŞ DENEYİMLENDİ
Fatih Anadolu Lisesi’nin ulusötesi işbirliği kapsamında yer aldığı projlere Erasmus+ projeleri sınırlı kalmadı. Etwinning projelerine ek olarak bazı öğretmenler kendi branşlarıyla ilgili European Schoolnet Academy ve School Education Gateway’de yer alan etkinlikleri de yakından takip ediyor. Geçtiğimiz haftalarda İtalya ve Litvanya ile yapılan ortak bir çevirimiçi çalışma esnasında bazı öğretmenler ve öğrenciler simülatör bir uçuş programı kullanarak Afyon ve Floransa semalarında uçuş yapmayı bile deneyimlediler.
ÖĞRENCİLER ÇAĞIN GEREKLERİNE GÖRE YETİŞTİRİLİYOR
Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kuyucu öğrencilerin hayatlarının değiştiğini ve dünyaya bakışlarının ise farklılaştığını belirtit. Kuyucu şunları kaydetti: “Ulusötesi iş birliği kapsamında yapılan bu projeler ile öğrencilerin araştırma, okuryazarlık, dijital yetkinlik, eleştirel düşünme, işbirliği, inisiyatif ve iletişim gibi becerilerini geliştirmeyi; öğretmenlerin ise yenilikçi öğretim modellerini takip edebilmelerine imkan sunarak mesleki becerilerini arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca yeni dönemde öğrencilerimizin yapacakları proje çalışmaları ile öğretmenleri ve öğrencileri ile Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyide amaçlıyoruz.
Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitim ve öğretim açısından çok büyük önem arz eden bu tarz çalışmaları her zaman destekleyeceğiz. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti