Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih Kısaparmak Alevi Kökenli Mi?

“Türkü Baba” olarak bilinen Fatih Kısaparmak, toplumsal konulara duyarlılığı ile dikkat çekiyor

“Türkü Baba” olarak bilinen

31 Ocak 1961 yılında Elazığ’da doğan Fatih Kısaparmak, 1991 yılında, ana haber spikerliği ve program sunuculuğu görevini yürüten, ekonomist Şebnem Ergür Kısaparmak ile evlendi.

Fatih Kısaparmak, temel eğitim döneminden itibaren, Ankara Devlet Konservatuvarı ve TRT Ankara Radyosu’nda müzik; Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ise resim çalışmalarında yer aldı. Üniversite döneminde Varlık başta olmak üzere çeşitli edebiyat-sanat dergilerinde şiirleri, röportajları ve araştırmaları yayımlandı. Yukarı Fırat Havzası’ndaki inceleme ve derlemelerini topladığı “Dil Folkloru Açısından Harput Ağzı” isimli bilimsel çalışması, ayrıca, “Ve Ağır Sevdam” adını taşıyan bir şiir kitabı da bulunuyor.

1985 yılında besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak profesyonel sanat yaşamına atıldı. İlk çalışması olan “Kilim” büyük kitlelere ulaştı. Daha sonra ürettiği 17 müzik albümüyle de müzik kariyerini sürdüren Kısaparmak, 200’den fazla besteye imza attı. “Çağdaş Ozan”, “Bay Kilim” ve “Türkü Baba” olarak da tanındı.

Kısaparmak’ın Alevi olup olmadığı bilinmemektedir.