Fatih Ortaokulu'nda 75 Öğrenciye Trafik Güvenliği Eğitimi
Afyonkarahisar'da polis ekiplerince Fatih Ortaokulu'nda 75 öğrenciye 'Trafik Güvenliği' konulu uygulamalı eğitim verildi.
Trafik Güvenliği Eylem Planı' çerçevesinde, Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerince öğrencilere yönelik farkındalık çalışması yapıldı. Polis ekiplerince, Fatih Ortaokulu'nda 75 öğrenciye uygulamalı eğitim verildi. 'Trafik Güvenliği' konulu eğitimde öğrencilere; trafikte yaya olarak dikkat edilmesi gereken kurallar, emniyet kemeri kullanımı, trafik ışıklarının anlamı, okul geçitlerinde güvenli geçiş ile bisiklet ve skuter kullanırken alınması gereken tedbirler gibi konular aktarıldı. Ayrıca, görseller ve interaktif sunumlar ile doğru davranış modelleri gösterildi. Eğitim sonunda öğrencilere bilgilendirici broşürler ve küçük hediyeler dağıtıldı. Yetkililer, geleceğin sürücülerine ve yayalarına erken yaşta trafik bilinci kazandırmanın hedeflendiğini vurguladı.
Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Trafik kazalarının önlenmesi ve güvenli bir ulaşım bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin trafik kurallarına duyarlı bireyler olarak yetişmesi için benzer etkinlikler devam edecek" ifadelerine yer verildi.
Bakmadan Geçme





