Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ferdi branşlara da destek vereceğiz”

“Ferdi branşlara da destek vereceğiz”
“Ferdi branşlara da destek vereceğiz”

Kanal 3 televizyonunda 3. Boyut programına katılan AFJET Afyonspor Başkanı Salih Bel, basın mensuplarıyla söyleşi yaptı. Yapılan söyleşide sorulan soruları cevaplayan Başkan Sel, şu anda kulüp olarak futbola ağırlık verdiklerini, ilerleyen zamanlarda da diğer branşlara ve ferdi branşlara destek vereceklerini aktardı. Ayrıca alt yapıya verilen önemi anlatan Başkan Sel, akıllarında Futbol Okulu’na benzer bir proje olduğunu aktardı.
“GENÇLER
KAPANIYOR VE SOSYALLEŞMEDEN UZAK KALIYOR”
Gençlerin içine kapanık bir şekilde sosyalleşmeden uzak kaldıklarını aktaran Başkan Sel, “AFJET Afyonspor Anonim Şirketi olarak şirketleşme yolunda attığımız adımlar sonucunda gelirlerimiz arttığında diğer spor branşlarına da yöneleceğiz. Bir ara güreş Afyon’da hakikaten iyi konumdaydı. Atletizmde başarılı gençlerimiz var. Ama bizim ilk hedefimiz futbol. Biz ilk yola çıkarken dedik ki 10 yılda Süper Lige terfi edeceğiz. Bunu hesap ederken ben parmak hesabı yapıyordum. Amatör, 3., 2., 1. ve Süper Lig 6 yıl, biz 4 yılda tolerans koyduk. İlk yılını BAL’da yedik. En geç 2023’te, Akhisar veya diğer şehir takımları gibi Süper Lig’de nasıl oynuyorsa bizde oynayacağız. Bu sene ben yönetim kurulundaki sayımızı 4 artırdık ve sayımızı 9’a çıkardık. Sağolsunlar işadamlarımız bizi kırmadı. Şu anda ağırlığımızı futbola verdik ama bunun yanında ferdi branşları da destekleyeceğiz. Geçen sene hentbola destek verdik. Bizim hedefimiz gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmak, laptop, tabletten uzaklaştırmak ve en azından bir arkadaş ortamı edinsin, bu sporlardan falyansın. Gençler kapanıyor ve sosyalleşmeden uzaklaşıyor. Ondan dolayı bizim gençleri spora çekmemiz lazım. O açıdan bize düşen her imkanı göstereceğiz, her türlü desteği vereceğiz” dedi.
“AHLAK BİZİM
İÇİN EN BÜYÜK MEZİYET”
Gazeteniz Kocatepe’nin Köşe Yazarı ve Muhabiri Murat Arısoy’un, “10 sene sonra AFJET Afyonspor nerede olacak ve şehre ne gibi faydaları olacak?” sorusuna Başkan Sel şöyle cevap verdi:
“İnşallah Konya nerde, Süper Lig’de ve Avrupa Ligi’nde, Bursa, Karabük, Akhisar buna benzer takımlar, şöyle söyleyeyim. Öncelikli olarak yola çıkarken amacımız örnek kulüp olmak, sporcuların ahlaklı olması gerekiyor. Zaten hocalarımıza da bize bu şekilde oyuncular getirin, onun dışındaki oyuncuları kabul etmiyoruz dedik. Ben her zaman söylüyorum, sağlam bir kasa elmanın içine çürük bir elma düşerse o kasayı çürütür. Ahlak bizim için en büyük meziyet, şuan ki futbolcularımız, teknik ekibimiz, yönetimimiz de tam bizim istediğimiz seviyede. Seyircimiz de tam oraya geliyor derken bir nazar değdi diye düşünüyorum.”
Arısoy’un, “Bu bağlamda futbol okulu ve spor okulları gündeme gelir mi? Kulübün hem para kazanması açısından hem de futbolcu yetiştirmesi için diğer şehirlerde dahil bir şeyler yapılır mı?” sorusuna ise Başkan Sel, “Alt yapıya ağırlık verdik o yöne doğru gidiyoruz inşallah. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. 3-4 senelik bir zamana ihtiyacımız var. İnşallah bizde futbolcu yetiştiren bir takım olacağız” şeklinde cevap verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)