Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ okullarına “FETÖ okulu” demeyelim de ne diyelim?

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel
FETÖ okullarına "FETÖ okulu" demeyelim de ne diyelim?

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın Afyonkarahisar’daki avukat yapılanması hakkında açılan davanın duruşması, Afyonkarahisar İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sabah saat 09:00’dan, akşam üzeri 18:00’a kadar süren duruşmada 5’i tutuklu 15 sanığın ifadeleri dinlendi. Sanıklar, üzerilerine atılı suçları reddederek, önce beraat; beraat kararı verilmemesi hâlinde ise tutuksuz yargılanma talep etti.
AVUKATLIK-MÜVEKKİLLİK İLİŞKİSİ VARDI
Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, tutuklu sanıklardan Hüseyin Şükrü Ölmez’i, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Ölmez, savunmasında Mehmet Çarkgil, Celalettin Soner, Ramazan Avcı gibi kişilerle yıllar öncesine dayanan dostluklarının olduğunu, bu kişilerle avukatlık-müvekkillik ilişkisi kurduğunu söyledi. Ölmez, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden önce Osmanbey Koleji ile ilgili davada sanık avukatı olduğunu, 15 Temmuz’dan bir hafta sonra bu davadan çekildiğini belirtti.
SONRAKİ DURUŞMA
13 NİSAN’DA
Diğer tutuklu sanıklar Zeki Kızılgöl, Hayrettin Ayvalı, Nedim Saru ve Ümit Eliküçük’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, tutuksuz olarak yargılanan Mustafa Faydalı ve Veli Yaşar da tutuklandı. Mahkemenin bir sonraki duruşması 13 Nisan’da görülecek.
İLTİSAK TESPİT EDİLMİŞ
Öte yandan, duruşmada mahkeme başkanı ile sanık Selçuk Öztürk arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Öztürk, iddianamedeki “FETÖ okulları” tanımına itiraz ederek “FETÖ okulu demeyelim” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “FETÖ okulu demeyelim de ne diyelim. Bu okulların FETÖ ile iltisakı tespit edilmiş. 15 Temmuz’dan sonra Kanun Hükmünde Kararname ile el konulmuş, kapatılmış” dedi.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti