Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 12 ceza, 1 tahliye daha: VİP İmam’a 11 yıl 3 ay ceza

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza
FETÖ’de 12 ceza, 1 tahliye daha: VİP İmam’a 11 yıl 3 ay ceza

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 14 sanığın davaları görüldü. Karar celselerinde 13 sanık hakkında hapis cezası verilirken, bir sanık hükümle birlikte tahliye edildi. FETÖ/PDY davaları Ramazan Bayramı’ndan sonra devam edecek.
14 SANIKTAN 10’U TUTUKLU
13 ayrı celsede 4’ü tutuksuz, 10’u tutuklu toplam 14 sanığın davaları görüldü.  Selcen Okan, Yusuf Öksüz, Yakup Çetin, Mehmet Yeşilırmak’ın yargılamaları tutuksuz gerçekleştirildi. Ahmet Okan, Kazım Gölcük, Özlem Öztürk, Abdurrahman Dulkadir, Abdullah Aladaş, Mehmet Emin Albayrak, Merve Yıl, Önder Cartıllı, İrfan Bilgin, Ali Yürekli’nin davaları tutuklu olarak gerçekleştirildi.
13 CEZA, 1 TAHLİYE
Aynı celsede yargılanan Ahmet-Selcen Okan çiftinin avukatının mazeret bildirmesi üzerine duruşmaları ileri bir tarihe ertelendi. Hükümle birlikte tahliye edilen Özlem Öztürk’e 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden sanıklar; Yakup Çetin’e 1 yıl 6 ay 22 gün, Mehmet Yeşilırmak’a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme; Yusuf Öksüz’e 3 yıl 3 ay 10 gün, Abdullah Aladaş’a 6 yıl 10 ay 15 gün, Abdurrahman Dulkadir’e 6 yıl 3 ay, Mehmet Emin Albayrak’a 6 yıl 10 ay 15 gün, Merve Yıl’a 7 yıl 6 ay, Kazım Gölcük’e 6 yıl 3 ay, Önder Cartıllı’ya 6 yıl 3 ay İrfan Bilgin’e 11 yıl 3 ay, Ali Yürekli’ye 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.
AVUKAT YİNE DE MAZERET BİLDİRDİ
Ahmet-Selcen Okan çiftinin avukatının mazeret bildirmesi üzerine duruşmaları ertelendi.  Mahkeme Başkanı, Okan çiftine bir önceki celse avukatın il dışından gelmesi nedeniyle duruşma defterine göre gün tayin edildiğini vurguladı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi doğrultusunda TEM Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Yusuf Öksüz ifadesini doğrulayarak hür ve özgür iradesiyle ifade verdiğini kaydetti. İfadesinde örgütle tanışma hikâyesini anlatan ve sohbet adı verilen örgütsel toplantıya katılan kişileri teşhis ettiği öğrenilen Öksüz son sözünde pişmanlığını dile getirdi. Etkin pişmanlıkta bulunan ve bu doğrultuda TEM Şube Müdürlüğü’nde ifade veren sanık Yakup Çetin’e 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. İfadesini hür iradesiyle verdiğini belirterek ekleme ya da çıkarımda bulunmayan Çetin, bildiği her şeyi anlattığını belirterek pişmanlığını dile getirdi.
ALADAŞ’A 6 YIL 6 AY 10 GÜN CEZA
Sanık Abdullah Aladaş’a 6 yıl 6 ay 10 gün hapis cezası verildi. Tutukluluk hali devam eden Aladaş’ın duruşmasında tutuksuz tanık S.B dinlenildi. Soruşturma aşamasındaki beyanını doğrulayan tanık S.B, “Benim bu şirkette bir kuruş param yoktur. Mevzuat gereği hisse devri için bankaya yüzer bin lira para yatırıldı. Parayı kimin yatırdığını bilmiyorum. 17-25 Aralık sürecinden sonra yapının cemaat olmaktan çıkıp örgüt olduğunu gördüğümde örgütün bayan sorumlularına hisseyi devretmek istediğim ikazında bulundum. Sanığa hissemi devrettim” dedi. Abdullah Aladaş, bildiği her şeyi tüm samimiyetiyle anlattığını, yapı ile iltisakının bulunmadığını, tecrübesizlikle aldığı ticari bir karar sonucu bu duruma düştüğünü kaydetti. Aladaş karar öncesi sorulan son sözünde tahliyesini ve beraatını talep etti.
TANIK İDDİAYI YALANLADI
Abdurrahman Dulkadir’e mahkeme 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti. Duruşmada hükümlü B.B Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tanık olarak dinlenildi. Tanık B.B sanık Dulkadir’in iddia ettiği üzere tamirat amaçlı geldiği yurtta yaklaşık 20 dakika sürede acil arama için istediği öne sürülen telefon hattına bylock programı yüklemediğini ifade etti. Karar öncesi sorulan son sözünde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden sanığa bylock programı kullandığı iddiasını reddettiği hatırlatıldı. Sanık Mehmet Emin Albayrak, suç işleme kastıyla hareket etmediğini söyleyerek son sözünde tahliyesini talep etti. Albayrak’a 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.
SANIKTAN “MESAFELİYDİM” İDDİASI
Bir önceki celse adli kontrol şartıyla tahliye edilen ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak talebi çerçevesinde TEM Şube’de ifade veren Mehmet Yeşilırmak’a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Yeşilırmak karar öncesi sorulan son sözünde pişman olduğunu belirterek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına muvafakatı olduğunu söyledi. Görevden ihraç adliye çalışanı olan sanık Yeşilırmak’a Mahkeme Başkanı, “Örgütün adliye çalışanlarından sorumlu olan ve sizin de irtibatta olduğunuz kişiler sizden özel bir talepte bulundu mu? Özel belge ve bilgi aktarımı istenildi mi?” diye sordu. Kamu çalışanı olarak kurumu söz konusu olduğunda herkese mesafe koyduğunu iddia eden sanık Yeşilırmak, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı sanığa, örgütsel kriptolu ve şifreli haberleşme programları bylock ve eagle kullanarak ileri sürdüğü mesafeyi koyamayacağını vurguladı.
ORTAK TALEP TAHLİYE OLDU
Duruşmaya avukatı ile birlikte SEGBİS’le bağlanan sanık Merve Yıl karar öncesi sorulan son sözünde tahliyesini talep etti. Yıl’a, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyen FETÖ’yü kınayan sanık Kazım Gölcük, “Kesinlikle silahlı terör örgütüne üye değilim” dedi. Gölcük’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Daha önceki celselerdeki savunmalarını tekrarlayan Önder Cartıllı, Alevi olarak bu tür yapılanmaların karşısında durduğu ifadesini yineledi. Cartıllı’ya 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Üç sanığında hükümle birlikte tahliye talepleri mahkeme heyetince reddedildi.
BİLGİN’E 11 YIL 3 AY CEZA
Örgütün sözde “VIP” sohbet hocası olduğu iddiasıyla yargılanan ve din adamı kimliği ile örtüşmeyen bylock mesaj içerikleriyle dikkat çeken İrfan Bilgin’e 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Bilgin karar celsesinde Sakarya Valisi İ.B’nin Afyonkarahisarlı işadamları S.P ve Ş.D’nin tanık olarak dinlenilmesini istedi. Sanığın yargılamanın genişletilmesi talebi dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesiyle mahkeme heyetince oybirliğiyle reddedildi. Bilgin, yaptığı herşeyi din ve ibadet duygusuyla yaptığını, yanılmış olabileceğini, yapıdaki kişileri “Nur Talebeleri” olarak bildiğini dile getirdi. Bilgin karar öncesi sorulan son sözünde savunmalarını tekrarladığını kaydetti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti