Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 15 ceza, 1 beraat

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza
FETÖ’de 15 ceza, 1 beraat

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan toplam 18 sanıktan 6’sı tutuksuz yargılandı.
18 SANIKTAN 6’SI TUTUKSUZ
Sanıklar; Hakan Gezergün, Halil Aydoğmuş, Neslihan Kaynar, Fatih Lökoğlu, Veli Kazan, Fatih Taşpınar, Ahmet Kaya, Muhammet Sarsık, Murat Çelikoğlu, Habil Bilgen, Gültekin Erdoğan, Bekir Gümüşgöz tutuklu olarak yargılandı. Ali Kaynar, Burhanettin Elmas, Mürşide Taşpınar, Emine Sarı, Mehmet Bulut, Fatih Göz ise tutuksuz olarak hâkim karşısına çıktı. Dünkü mahkemede öğrenci, emekli, esnaf, ihraç polis, öğretmen, tıp doktoru gibi meslek gruplarından sanıkların karar duruşmaları görüldü.
15 CEZA BİR BERAAT
Mahkeme; Halil Aydoğmuş’a 9 yıl, Hakan Gezergün’e 9 yıl 9 ay, Fatih Likoğlu’na 9 yıl, Ali Kaynar’a 3 yıl 9 ay, Veli Kazan’a, 10 yıl 6 ay, Fatih Taşpınar’a 9 yıl 9 ay, Mürşide Taşpınar’a 6 yıl 3 ay, Ahmet Kaya’ya 7 yıl 11 ay, Murat Çelikoğlu’na 9 yıl 6 ay, Habil Bilgen’e 10 yıl 6 ay, Gültekin Erdoğan’a 10 yıl 6 ay, Fatih Göz’e 3 yıl 1 ay 15 gün, Bekir Gümüşgöz’e 9 yıl 12 ay, Mehmet Bulut’a beraat, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden sanıklar Burhanettin Elmas ile Emine Sarı’ya 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti.
SANIKTAN NET CEVAP GELMEDİ
Emekli sanık Halil Aydoğmuş karar duruşmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme Başkanı, “Üç ayrı telefon hattında tespit edilen bylock programını kim kullandı?” sorusunu sordu. Sanık bu soruya net bir cevap veremedi. Aydoğmuş karar öncesi sorulan son sözünde, beraatını talep etti. Sanık, mahkemenin aksi kanaatine karşı sağlık ve yaş durumunun, yaşadığı acı olayların, 18 aylık tutukluluk durumunun göz önünde bulundurulmasını talep etti. Aydoğmuş’a 9 yıl hapis cezası verildi.
GEZERGÜN’E 9 YIL 9 AY CEZA
Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevinden ihraç edilen eski polis Hakan Gezergün’e 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. 20 yıllık meslek hayatında birçok kez ölümden döndüğünü 15 Temmuz darbe kalkışmasında ölmesi halinde durumunun ne olacağını soran Gezergün’ü Mahkeme Başkanı, “Heyete soru sormayın savunmanızı yapın” sözleriyle uyardı. Silahlı terör örgütüne üyelikle yargılanmanın kendisini çok üzdüğünü söyleyen Gezergün, “Bylock kullanıcısı değilim. Sandıklı’da örgütle ilgili yüzlerce tutuklama oldu. Hiç kimse benim ismimi vermedi. Kimse benim örgüte himmet, burs, kurban verdiğimi söylemedi. Örgütsel suçlama gerektirecek herhangi bir şeyim yok. 21 aydır tutukluyum beraatımı talep ediyorum” dedi. Gezergün son sözünde, “Suçsumuz beraatımı istiyorum” dedi.
EŞİ HAKKINDAKİ SORUYU CEVAPLAMADI
Öğretmenlik görevinden ihraç edilen sanık Fatih Likoğlu’na 9 yıl hapis cezası verildi. Likoğlu, terör örgütü üyesi olmadığını, babasının ismini Fatih koyduğunu, kendisinin oğluna Barbaros Şamil ismini verdiğinden söz ederek milliyetçi bir insan olduğunu vurgulayıp beraatını talep etti. Avukatı ile görüşemediğini ifade eden Neslihan Kaynar duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Neslihan Kaynar’a avukatı ile görüşerek savunma hazırlaması için süre verildi. Sanığın duruşması Nisan ayı içerisinde görülecek. Bayan Kaynar’ın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebinde bulunan eşi Ali Kaynar hakkında mahkeme 3 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti. Ali Kaynar’ın avukatı savunmasında sanığın eşi hakkında beyanda bulunmadığını, ancak bildiği her şeyi anlattığını dile getirdi. Kaynar karar öncesi sorulan son sözünde, “Bu yapı ile ilişiğim olduğundan dolayı pişmanım. Yapı ile sadece sohbet toplantısı düzeyinde bağlantım oldu. Başka bir şeye katılmadım” diye konuştu. Mahkeme Başkanı Ali Kaynar’a, “Ufuk Sağlık Sen telefon hattında 322424 ID numarasıyla Neslihan ismiyle kayıtlı kişi kimdir?” sorusunu sordu. Sanık, “Cevap veremeyeceğim” dedi.
“ÖRGÜTE İNANANLARDAN DA UZAK DURULMALI”
Etkin pişmanlık hükümleri doğrultusunda TEM Şube’de ifade veren ve bir önceki celse adli kontrol şartıyla tahliye edilen sanık Burhanettin Elmas’a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezas�� verildi. Elmas, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. TEM Şube Müdürlüğü’nde özgür iradesi ile verdiği ifadeyi doğrulayan Elmas son sözünde, “Örgüt kadar örgüte inananlardan da uzak durulması gerektiğini anladım. Hasbel kader içlerinde bulunmaktan pişmanım. Dışarıda da bunları anlatacağım” dedi.
KAZAN’A 10 YIL 6 AY CEZA
Hakkında etkin pişmanlıkta bulunan O.K ile R.G adlı şahısların tanık beyanı bulunan Veli Kazan’a 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.  O.K sanıkla ilgili beyanında Kazan’ın Giresun ilinde üniversite öğrencisi iken örgütsel hiyerarşi de “Bölge Talebe Mesulü (BTM) ve mahremle ilgilenen şahıs” olduğu şeklinde tanımlaması bulunuyor. Diğer tanık R.G, “Şahsı ‘Seyit’ ismi ile tanırım. Giresun’da Fen Bilgisi Öğretmenliği son sınıfta birlikte aynı evde kaldık. Kendisi Büyük Bölge Talebe Mesulüdür (BBTM)” ifadesi bulunuyor. Tanık beyanlarını reddeden Kazan, çelişkili beyanlarla kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.
TAŞPINAR ÇİFTİNE DE CEZA VERİLDİ
Aynı celsede yargılanan Fatih-Mürşide Taşpınar çifti hakkında da mahkemeden ceza kararı çıktı. Bayan Taşpınar’a 6 yıl 3 ay ceza veren mahkeme tutuklu yargılanan Fatih Taşpınar’a 9 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti. Bayan Taşpınar son sözünde beraatını talep ederken Fatih Taşpınar ise, “Komşum Halil Ürün ile öğretmenimiz Milletvekili Hatice Dudu Özkal’ın tanık olarak dinlenilmesini istiyorum. Suçsuzum, pişmanım demem gerekiyorsa pişmanım. Eşimin ve kendimin beraatını talep ediyorum” ifadeleri üzerine Mahkeme Başkanı, “Eşiniz mahkeme huzurunda ve avukatı var. Kendi adınıza konuşun” uyarısında bulundu.
ÜÇ SANIĞA CEZA VERİLDİ
Silahlı terör örgütüne üye olmayı reddeden sanık Ahmet Kaya’ya 7 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Geçmişte örgütle birlikte olduğunu, dini duygularla dernek ve sendika üyeliklerinin yer aldığını belirten Kaya, süreç boyunca uyumlu ve sorumlu davranış sergilendiğini ifade etti. Kamu görevinden ihraç edilen sanık Murat Çelikoğlu’na 9 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Çelikoğlu son sözünde terör örgütüne üye olma suçlamasını reddetti. Sanık, isnadın kendisine ağır geldiğini, hayatında karakol yüzü dahi görmediğini sözlerine ekledi. Üniversite öğrenimine devam edebilmek için tutuksuz yargılanmayı talep eden ve hakkındaki suçlamaları reddeden öğrenci Habil Bilgen’e 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bilgen’in yargılamanın genişletilmesi talebi mahkeme heyetince oybirliği ile reddedildi.
“BYLOCK KULLANDIĞIM İÇİN PİŞMANIM”
Avukatının yaptığı savunmaya katıldığını, 17-25 Aralık 2013 sürecinden önce sohbet toplantılarına katılıp, örgütün finansal kuruluşu Bank Asya’ya para yatırdığını ifade eden Gültekin Erdoğan’a 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Erdoğan, 17-25 Aralık sürecinden sonra yapı ile bağının kalmadığını söyleyerek, karar öncesi sorulan son sözünde beraatını talep etti. Bir önceki celse adli kontrol şartıyla tahliye edilen kapatılan örgüt okulu çalışanı sanık Emine Sarı TEM Şube’de verdiği ifadeyi özgür iradesi ile verdiğini belirterek tekrarladı. Son sözünde örgütsel şifreli gizli haberleşme programı kullandığı için çok pişman olduğunu belirten Sarı’ya 1 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Sarı, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti.
DR. BULUT BERAAT ETTİ
Öğleden sonra görülen duruşmalarda yargılaması tutuksuz yapılan Op. Dr. Mehmet Bulut, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Verdiği ifadenin geçerli olduğunu belirten Dr. Bulut, “Beraatımı talep ediyorum. Vatanım, milletim sağ olsun” dedi. Astsubaylıktan ihraç edilen Fatih Göz’e 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hakkında önce Yurt Müdürü daha sonra örgüt hiyerarşisinde İhsaniye İlçe İmamı olarak atandığı iddiaları bulunan Bekir Gümüşgöz son sözünde; “Ekmek paramı kazanmak için bu kurumlarda çalıştım. Suç olduğunu bilsem çalışmazdım. Hakkımdaki tanık beyanlarını reddediyorum” dedi. Gümüşgöz’e 9 yıl 12 ay hapis cezası verildi. Astsubaylıktan ihraç edilen Muhammet Sarsık’ın karar duruşması bugün görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti