Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 4 ceza, 1 tahliye daha

FETÖ’de 4 ceza, 1 tahliye daha
FETÖ’de 4 ceza, 1 tahliye daha

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 19 sanığın davaları dün görüldü.
Abdulkadir Ayçelik, Osman Sezen, Bilgin Murat, Hasan Yılmaz, Hüseyin Ürün, Abdullah Bozkuş, Seher Sümen, Halil Baltacı, Ferhat Kanşıray, Hanife Topbaş, Yücel Akdağ, Mehmet Rıza Şimşek, Ali Ak, Emin Ekici tutuklu olarak yargılanıyor. Bahri Köstekli, Latif Vural, Fatma Bozkuş, Ayhan Balbay, Ülkü Balbay’ın yargılamaları tutuksuz gerçekleştirildi. Tutuklu sanıklardan Bilgin Murat adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Mahkeme tutuksuz yargılanan sanık Bahri Köstekli’ye 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti. Hüseyin Ürün’e 6 yıl 6 ay 22 gün, Ferhat Kanşıray’a 7 yıl 11 ay, Emin Ekici’ye 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası çıktı. Diğer sanıkların duruşmaları Haziran, Temmuz ve Eylül aylarına ertelendi.
TEMİZLİK GÖREVLİLERİ SORUMLUSU
 13 POLİSİN DE
SORUMLUSU
Dün görülen duruşmalarda terör örgütünün paralel devlet yapılanmasını net ortaya koyan tanık ve sanık ifadeleri dikkat çekti. Örgütle müzahir S.Ş. hastanede temizlik görevlilerinden sorumlu olarak çalıştığını anlatarak, “Ben 13 polisten sorumlu “abiydim”. Sorumlu olduğum polisleri iki gruba ayırdım” dedi. S.Ş. duruşmada verdiği ifadede paralel yapılanmanın toplumu inanç durumuna göre fişlediğine yönelik bilgiler verdi.
BAYAN BALBAY ARDINDA
MEKTUP BIRAKARAK KAÇTI
Yargılaması tutuksuz gerçekleşen öğretmenlikten ihraç Ülkü Balbay hakkında duruşmalara katılmaması nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı. 25 Ocak Perşembe günü görülen duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye olan Ayhan Balbay, eşinin kendisini ve çocuklarını bir mektup bırakarak terk ettiğini söyledi. Balbay, eşi Ülkü Balbay’a ait el yazısıyla kaleme alınmış mektubu avukatı aracılığıyla mahkemeye teslim etti. “Sevgili eşim ve çocuklarım” hitabıyla başlayan mektupta: “15 Temmuz darbesinde rol almamamıza rağmen mesleğimizden olduk. Devlet tarafından terörist olarak görülmeyi kabul edemiyorum. Çocuklarım sizler benim için çok kıymetlisiniz. Derslerinizi sakın ihmal etmeyin. Yazacak çok şey var ama vaktim yok. Mahkeme ortamını bir daha yaşamak istemiyorum. Beni aramayın” ifadeleri yer alıyor. Öğretmenlik görevinden ihraç Ayhan Balbay, kendisinin tahliye olduktan sonra eşine bildiklerini anlatmasını söylediğini, bu durumun eşinde ters teptiğini belirterek, “Eşim maalesef kaçtı” dedi.     >> Burcu AYDIN’ın Haberi