Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 5 kişiye ceza, 1 kişiye tahliye, 1 kişiye de ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi: “Burası Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız mahkemesi”

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza
FETÖ’de 5 kişiye ceza, 1 kişiye tahliye, 1 kişiye de ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi: “Burası Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız mahkemesi”

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 16’sı tutuklu 3’ü tutuksuz 19 sanığın davaları dün görüldü.
19 SANIĞIN DAVASI GÖRÜLDÜ
Hakan Gezergün, Halil Aydoğmuş, Hüseyin Duruk, Fatma Tüzzehra Babacan, Neslihan Kaynar, Ercan Sarı, Fatih Likoğlu, Burhanettin Elmas, Kurban Çetinkaya, Veli Kazan, Fatih Taşpınar, Ahmet Kaya, İbrahim Eker, Ramazan Pınar, Muhammet Sarsık, Murat Çelikoğlu tutuklu olarak yargılandı. Sanıklar Ali Kayran, İzzet Duran ve Mürşide Taşpınar’ın duruşmaları tutuksuz olarak görüldü.
5 CEZA, 1 TAHLİYE, 1 CEZA
 VERİLMESİNE YER OLMADIĞI KARARI
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden ve bu talebi doğrultusunda detaylı ifade verip teşhislerde bulunması için TEM Şube Müdürlüğüne sevk edilen Burhanettin Elmas adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Sanıklar; Fatma Tüzzehra Babacan’a 9 yıl, Ercan Sarı’ya 9 yıl 6 ay, Kurban Çetinkaya’ya 7 yıl 15 ay, İzzet Duran’a ceza verilmesine yer olmadığına, İbrahim Eker’e 9 yıl, Ramazan Pınar’a 9 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Diğer sanıkların duruşmaları Mart ayı sonunda ve Mayıs ayında görülecek.
HİZMET İÇİ EVLİLİK,
EŞİTTİR ÇÖPÇATANLIK
Mahkeme dün görülen duruşmalarda sanık ve tanık ifadelerinde örgütün gizli ve şifreli haberleşme programında örgütü diri tutmak üzere katalog hikâye ve rüyaların yanında “hizmet içi evlilik” için gösterilen çabalar okunan mesaj kesitleriyle ortaya çıktı. Neslihan Kaynar adlı sanığın kabul etmediği bylock mesaj içeriğinde “Esra 1980 doğumlu. Boy ve kilosunu bilmiyorum. Ama uzun boylu statüye girer. Tam bir abi istiyor, fizyoterapist” mesaj içeriğine dikkat çeken Mahkeme Başkanı, “Örgütsel anlamdaki sözde hizmet içi evlilik katalog evliliği anlamakta güçlük çekiyorum. Allah aşkınıza başkalarının kız çocuklarını boy, kilo v.s özelliklerle peşkeş çekiyorsunuz. Hizmet içi evlilik adı verilen bu durum tam bir çöpçatanlık” vurgusunda bulundu.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMİYORSUNUZ”
Felsefe Öğretmeni iken KHK ile görevden ihraç edilen sanık Hüseyin Duruk, önceki celse gizli şifreli örgütsel program bylock kullanımını eniştesi olduğunu söylediği İsmail Güneş’in gerçekleştirdiğini öne sürmüştü. Mahkemede sanığa İsmail Güneş’in dosyasında bylocka rastlanmadığını sanığın açığa alınmış öğretmen olduğunu söylediği ablası Hanife Güneş’in bu programı kullanıp kullanmadığı soruldu. Aynı dosyada yargılamaları yapılan ihraç öğretmen çift Fatih Taşpınar ile Mürşide Taşpınar’ın duruşmasında Fatih Taşpınar’ın bylock mesaj içeriğine işaret eden Mahkeme Başkanı, “Çok ilginç bir durum var. Ben Diyarbakır’da da çalıştım. Oradaki örgüt yargılamalarında sanıklar bize siz ‘Siz T.C’nin hâkimi, T.C’nin avukatısınız derlerdi. Sizin bir mesaj içeriğinizde, ‘Allah Allah Ankara’dan Afyon’a gelmek bu kadar mı zor?’ mesajına karşılık olarak Maalesef TR’de sistem ve hukuk çalışmıyor’ ifadesi var. Türkiye Cumhuriyeti, ülkemiz demiyorsunuz” mesajına dikkat çekti.
MAHKEME
BAŞKANI UYARDI
Sanık Fatih Taşpınar’ın savunması sırasında, “Eşimle biz terörist değiliz. Eğer biz teröristsek bu dünyada terörist olmayan kalmaz” beyanına karşı Mahkeme Başkanı açıklık getirmesini aksi halde başkaca yaptırım uygulayacağını söyleyerek, “Burası Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız mahkemesidir. Yazışmalarınızdaki gibi TR değil. Herkes terörist yaftasını yapıştırma hakkına ve haddine sahip değilsiniz” sözleriyle sanığı uyardı. Fatih Taşpınar, terörist olmadıklarını çarpıcı bir şekilde anlatmak istediği için bu ifadeyi kullandığını dile getirdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin Ayrıntıları Yarın Kocatepe’de