Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filipinler Depremi Kaç Kişi Öldü

Filipinler’de 7,6 büyüklüğünde deprem yaşandı

Filipinler'de 7,6 büyüklüğünde deprem

filipinler depremi kaç kişi öldü
Filipinler’in güneyindeki Mindanao bölgesi yakınlarında 3 Aralık günü 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Filipinler’in Mindanao adasının doğusunda 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Yerin yaklaşık 30 kilometre derininde meydana gelen depremin ardından tsunami uyarısı da yapıldı.

AP’ye konuşan Afet Zararlarını Azaltma Kurumu Başkanı Shieldon Isidoro, Mindanao’da bulunan Davao del Norte bölgesinde sarsıntı nedeniyle evinden kaçan bazı kişilerin yaralandığını söyledi.

Isidoro, kaçanlardan bir hamile kadın, eşi ve kızının depremde çöken 15 metrelik beton duvarın altında kaldığını ve hamile kadının hayatını kaybettiğini belirtti

Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) kıyı bölgelerindeki kişilerin ivediyle tahliye edilmesi tavsiyesinde bulundu. Depremin ardından çoğunluğu 5’ten büyük olmak üzere yaklaşık bir düzine artçı sarsıntı gerçekleşti. Bölgedeki çoğu kişi evini terk ederken, yaralılara ya da hayatını kaybedenlere ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden Filipinler, “Ateş Çemberi” olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı’nda yer alıyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti