Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fırat: Sağlık camiasında hiçbir şiddeti kabul etmiyoruz

Bu haberin fotoğrafı yok
Fırat: Sağlık camiasında hiçbir şiddeti kabul etmiyoruz

Gaziantep’te görevi başındaki doktorun öldürülmesi, sağlık çalışanlarının büyük tepkisi çekti

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Deniz Fırat ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün bir basın toplantısı düzenleyerek, olayı kınadı.
Fırat, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görev yapan Göğüs Cerrahi Uzmanı Doktor Ersin Arslan hasta yakını tarafından gerçekleştirilen menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlık camiasında hiçbir şiddeti kabul etmiyor ve yaşanan bu olayı esefle kınıyoruz. Ülkemizin her köşesinde zor koşullar altında, fedakârca hizmet veren sağlık çalışanlarımızın insana yakışır şekilde muameleye muhatap olarak görev yapması hepimizin isteğidir. Temeli insana hizmet vermek olan sağlık sistemi içerisinde, hem fizikî hem de sözlü hiçbir şiddete yer verilmemelidir. Bu bağlamda fedakârca çalışan sağlık çalışanları için vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz.”
Bazen vicdandan yoksun kişiler tarafından sağlık çalışanlarına, haksız ve gayri insanî saldırı ve tacizlerde bulunulduğunu hatırlatan Fırat, “Gaziantep’te görev yapan Dr. Ersin Arslan da vazifesini yerine getirirken alçakça saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Diliyoruz, bu tür olaylar camiamızda bir daha asla gerçekleşmesin. Lütfen, halkımız tüm sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı yaklaşsın. Bu vesile ile başta Dr. Ersin Arslan olmak üzere görevi başında hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti