Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Frig Vadileri Ultra Maratonu tamamlandı

İhsaniye Belediyesi’nin önünden saat
Frig Vadileri Ultra Maratonu tamamlandı

İhsaniye Belediyesi’nin önünden saat 09.30’da başlayan yaklaşık 300 koşucu tarihin kalbinde doğa ile birlikte koştu. En uzun parkur olan 54 kilometre parkuru katılımcıları İhsaniye’den Üçlerkayası’na koşarak 9 kilometre katılımcılarıyla vedalaştıktan sonra Aslantaş ve Memeç Kayalıkları’ndan ilerleyip Emre Gölü’nün güneyinden Bayramaliler’e ulaştı. Burada 23 kilometre katılımcılarıyla vedalaşan 54 kilometre koşucuları 23 kilometre katılımcıları bitiş noktasında İkbal Gıda tarafından hazırlanan mangal standında rotanın yorgunluğunu atarken 54 kilometre katılımcıları Friglerin günümüze ulaşan nadir eserlerini görme fırsatını yakaladı. Yılanlıtaş üzerinden kağnı yollarından ilerleyip Avdalaz Kalesi’nden geçerek Ayazini üzerinden Gazlıgöl Beldesi’ne ulaşarak yarışı tamamladı. Her sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen yaklaşık 300 koşucuya kapısını açan NG Hotels Afyon organizasyonun merkez noktasıydı. Yarış sonrasında NG Hotels Afyon’da düzenlenen ödül töreninde koşuda genel klasmanda ve yaş kategorilerinde dereceye giren koşuculara ödülleri takdim edildi.
KAMU
KURUMLARINDAN TAM DESTEK
Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve İhsaniye Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Frig Vadileri Ultra Maratonu için İhsaniye Belediyesi Başkanı Şaban Çubuk, “Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen sporcularımız var. Yine iş adamları, sporseverler ve maraton severler burada. Bugün ilçemizde güzel bir gün yaşandığını düşünüyorum. İhsaniye Belediyesi olarak etkinliğin sponsoruyuz. Bu güzel etkinliğe birçok kurum ve özel firmalar da destek veriyor. Özellikle Afyonkarahisar Belediyesi çok büyük destek veriyor. Yaklaşık 300 sporcu bu maratona katılıyor. Bu koşuya katılan sporcular dinlenmek ve eğlenmek için buradalar” dedi.  
ENGELLERE MEYDAN OKUYAN KATILIMCILAR
Katılımın yoğun olduğu Frig Vadileri Ultra Maratonu’nda tüm engellere rağmen katıldıkları parkurları bitiren ve dereceye giren yarışmacılar herkese örnek teşkil eden hareketleriyle, engellerin zihinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Muhammet Mustafa Basyiğit görme engeline rağmen 23 kilometre parkurunu bitirerek, engelin spor yapmaya engel olmadığını herkese gösterdi. İsa Kocakaya da Frig Ultra Maratonu’nda 54 kilometre koşarak Tip1 diyabete meydan okudu.