Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Frigya Bisiklet Festivali başladı

Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı

Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Free Bisiklet Topluluğu iş birliğinde düzenlenen Frigya Bisiklet Festivali Zafer Meydanı’ndan başladı

 

Anıt Park önünde toplanan yaklaşık 250 bisikletli, Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in konuşmalarının ardından Afyonkarahisar’ın sokaklarında kısa bir tur attı. Bisikletli topluluk İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisi’ne hareket edecek.
“ŞEHRİN TANITIMINA
KATKI SAĞLAYACAK”
Gizemli ve spor şehri Afyonkarahisar’da büyük bir organizasyona imza atıldığını söyleyen Vali Gökmen Çiçek, “Hükümetimizde son zamanlarda bisiklet kullanılması ve sporunun gelişmesi için büyük çaba sarf ediyor. Afyonkarahisar’da da bunun için farkındalık oluşturuyoruz. Bugün bu organizasyonda bisikletlilerimiz, şehrimizin tarihi sokaklarını gezecekler. Ardından da Frigya bölgesine geçecekler. Farklı ülkelerden ve Türkiye’nin farklı illerinden sporcularımızın katıldığı bu etkinlik inşallah Afyonkarahisar’ın tanıtımına ve sporun gelişmesine katkı sağlayacak.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’A
BİSİKLET YOLU YAPACAĞIZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar’da her hafta çok güzel organizasyonların yapıldığını vurgulayarak Türkiye’nin her yerinden gelen bisiklet severlerin kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezeceğini kaydetti. Başkan Zeybek, yakın zamanda Afyonkarahisar’a uzun ve güzel bir bisiklet yolu kazandıracaklarını da söyledi.
“FRİGYA BİZE GÖRE DÜNYANIN SEKİZİNCİ HARİKASIDIR”
Free Bisiklet Topluluğu Koordinatörü Birsen İnal Frigya Bisiklet Festivali’ne Türkiye’nin her yerinden bisiklet tutkununun katıldığını belirterek güzergâh hakkında bilgi verdi. Frigya’yı keşfetmeye geldiklerini belirten İnal, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur felsefesiyle yola çıktık. Bisiklet tutkunları doğayı ve kendini sever, çevreyi korur. Bisiklet benzin yakmaz, ekonomiktir ve cebini korur. Ayrıca, Frigya bize göre dünyanın sekizinci harikasıdır. Bölgede çok güzel tarihi mekânlar bulunuyor. Arkadaşlarımızla Afyonkarahisar’daki Frigyayı keşfetmeye geldik.” dedi.
Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başlattığı turda sporcular Afyonkarahisar sokaklarında gerçekleştirecekleri tura başladı. Festival, Pazar günü tamamlanacak. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti