Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gardiyan Nasıl Olunur 2024?

Kamu çalışanı olmak isteyenler ve bu doğrultuda gardiyan (infaz koruma memuru” olmayı düşünenlerin 2024 yılı itibariyle nasıl gardiyan olabilecekleri sorgulanıyor.

Kamu çalışanı olmak isteyenler

Gardiyan, günümüzdeki tanımıyla infaz koruma memuru, cezaevi ve tutukevlerindeki mahkûmların belli başlı konularda ihtiyacını karşılamak ve güvenliği sağlamak amacıyla görev yapan kamu personelidir.

CEZAEVLERİNDE GÖREV YAPARLAR

Türkiye’de gardiyanlar resmî olarak infaz ve koruma memuru ismiyle de görev yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak, Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutukluların Ceza İnfaz Kurumlarının iç güvenliğini sağlamak ve rehabilite etmek ve cezaevi sonrası hayata hazırlanmasını sağlamakla görevlidir. 657 sayılı DMK’ya bağlı olarak istihdam edilen kamu personelleridir. Gardiyanlığa başvurabilmek için en az lise mezunu olmak KPSS’den 70 puanı geçebilmek gerekmektedir. Ayrıca erkek adaylarda en az 1.70 santimetre, kadın adaylarda ise 1.60 santimetre boy şartı aranmaktadır. İstanbul, Ankara, Denizli, Erzurum ve Kahramanmaraş’ta bulunan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezlerinde 3 ay teorik 2 ay uygulamalı eğitime tabi tutularak kadrolu ya da sözleşmeli olarak istihdam edilirler.

BAKANLIK DUYURULARINI TAKİP ETMEK GEREKİYOR

Gardiyan, cezaevi ve tutukevlerindeki mahkûmların belli başlı konularda ihtiyacını karşılamak ve güvenliği sağlamak amacıyla görev yapan kamu personeli olarak tanımlanır. Gardiyan, yani infaz koruma memuru olabilmek için öncelikle Adalet Bakanlığının internet sitesinde bulunan Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü bölümünde yayınlanmış olan gardiyan alımı duyurularını takip etmek gerekir. Gardiyan alımı yapılacaksa adaylar, başvurularını adliyelerde bulunan komisyonlara yapmalıdır. Gardiyan olmak için iki yıl eğitim süresi olan Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü okunması gerekir.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti