Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gazetecinin görev yapması engellenemez” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Gazetecinin görev yapması engellenemez"

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, emniyet mensuplarının gazetecilere haber çekimleri sırasında yaptıkları müdahalelere tepki gösterdi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada gazetecilerin de polisler gibi kamu görevi yürüttüğüne dikkat çekildi. Açıklamada, “Bir kamu hizmeti olan polislik mesleğinin halkla ilişkilerdeki başarısının temeli, polisin basınla olan ilişkilerinden geçmektedir. Aynı polis gibi, gazeteciler de kamu görevi yapmaktadırlar. Her ikisi de kamunun hizmetinde olan bu meslek mensupları arasındaki uyum ve iletişim kamunun güvenliği ve demokrasimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Son dönemde polisler ile gazeteciler arasında yaşanan bazı tartışmalar, artık yeni bir boyut kazanarak, gazetecilerin görevini engelleme boyutuna ulaşmıştır” denildi.
YETKİLİLERDEN
HASSASİYET BEKLENİYOR
Dernek’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bugüne kadar gazeteciler ile polis arasında yaşanan küçük çaplı tartışmalar hakkında meslektaşlarımızdan derneğimize gelen şikayetler, bizler tarafından dengelenmeye çalışılsa da son yaşanan tatsız bir olay bu açıklamanın yapılmasını gerekli kılmıştır. Olay mahallinde, kimseye engel olmadan, güvenlik şeridini ihlal etmeden, görevli personelin çalışmasına engel olmadan, Başbakanlık BYEGM tarafından verilen basın katını ibraz etmesine rağmen, bir basın mensubunun fiziki müdahale ile gö-revini yapmasına engel olunması meslek camiamızda büyük üzüntü ve tepkiye neden olmuştur. Bu tür tatsızlıkların ve tartışmaların bir daha yaşanmaması, kamu görevi yapmakta olan polisin ve basın mensuplarının görevlerini layıkıyla yapabilmeleri açısından başta İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mustafa Uçkan ve Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere konunun tüm ilgililerinden hassasiyet beklediğimiz belirtir, basın mensuplarının kamu adına görev yaptıklarının altını bir kez daha çizerek saygılarımızı sunarız.” (Kocatepe Haber Merkezi)