Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gazi unvanı, en büyük miras”

19 Eylül Gaziler Günü
"Gazi unvanı, en büyük miras"

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çeştli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar ile gazi ve şehit yakınları ‘Gazilerimize Saygı’ için yürüdüler.
Kurtuluş Caddesi üzerinden Kocatepe Parkı’na kadar düzenlenen yürüyüşe Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Protokol üyelerinin arasına öğrencilerin girmesiyle ve coşkuyla başlayan yürüyüşe katılan gazi ve şehit yakınları ise ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Her Türk Asker doğar’ sloganlarıyla Kocatepe Parkına kadar yürüdüler.
Kocatepe Parkı’ndaki program, Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal tarafından Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulmasını ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
EMSALSİZ FEDAKÂRLIKLAR GÖSTERİLDİ
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal, 19 Eylül Gaziler Günü’nün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Hürkal, “Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sizler kutsal vatan görevimini hakkıyla yerine getirip vatanın, milletin, bayrağın ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler için nelerin göze alınabileceğini gösterdiniz. Bayrağımız, vatanımızın üzerinde özgürce dalgalanıyorsa sizin emsalsiz fedakarlığınız sayesindedir. Gururla taşıdığımız gazi ünvanı, Atamız’dan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır” dedi.
Etkinlikler kapsamında Vali Tutulmaz ve il protokolü Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliğine ziyarette bulundular. Ziyaret karşılıklı bilgi alışverişi ile sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti