Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziler minnetle anıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Gaziler minnetle anıldı

19 Eylül Gazileri Anma Günü nedeniyle düzenlenen programda sağ ve merhum gaziler rahmet, saygı ve şükranla anıldılar

19 Eylül Gazileri Anma Günü nedeniyle Cumartesi günü Afyonkarahisar’da da programlar düzenlendi.
İLK TÖREN ATATÜRK ANITINDA
19 Eylül Cumartesi günü ilk olarak Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Atatürk Anıtına sırasıyla; Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal tarafından çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapıldı. Daha sonra tören katılımcıları Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilciliğini ziyaret ettiler.
DERNEK ZİYARET EDİLDİ
Derneğin İl Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal tarafından Vali Hakan Yusuf Güner’e dernek hakkında bilgiler verildi. Gazilere Allah’tan sağlıklı uzun ömür dileyen Vali Güner; “Şehit olanların anne, babalarına, yakınlarına, ailelerine Cenab-ı Allah sabrı cemil nasip etsin. Kur-an da hepinizin bildiği gibi şehitlerimiz için ayet var. ‘Siz şehitlere ölü demeyin onlar ölü değillerdir. Ancak siz anlamazsınız şeklinde.’ Biz elhamdülillah Müslüman bir milletiz. Müslüman olduğumuz için bu ayetlerin her birinin büyük derin anlamları olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Müslüman bir millet olmakla beraber asker bir milletiz. Bunun anlamını benim Afyonkarahisar’da söylememe gerek yok. Söylersem Afyonkarahisar’a ayıp etmiş olurum. Çünkü Afyonkarahisar bunu halkıyla, toplumuyla, evleriyle yaşamış, hissetmiş bir şehir. Bu yönüyle şehitlerimize en kalbi hürmetlerimizi ve onların şefaatlerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Gazilerimize hürmet ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Gazilere ve şehit ailelerine her zaman müteşekkir olduklarını söyleyen Vali Hakan Yusuf Güner, devlet ve millet olarak var olmada asıl kahramanların şehitler, gaziler ile onların anne babaları olduklarını belirtti. Vali Güner; “Sizlere ne kadar teşekkür etsek, ne kadar saygı ve hürmet göstersek azdır. Her zaman için sizlerin emirlerinizi bekliyorum. Sizlere müteşekkiriz. Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilciliği’nin açılışını bir yıl önce yapmıştık. Bu Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a da teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekillerimize, Garnizon Komutanımıza, Belediye Başkanımıza, bütün arkadaşlarımıza destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Herkes adeta bu şehirde hayır hasenatın ve birçok iyi şeylerin olduğu zamanı yaşıyor. Herkes bu il için bir şey yapılması konusunda canla başla çalışıyor. Bu anlamda herkese teşekkür ediyorum. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bu günlerde daima yanımızda olanları saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diye konuştu.
MEHMETÇİK
MİLLETİ KAPSIYOR
Dernek ziyaretinin ardından Marble Çakmak Otel’de Valilik tarafından gaziler onuruna öğle yemeği verildi. Yemekte konuklara hitap eden Vali Hakan Yusuf Güner, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Türkiye’nin 81 ilinde gaziler için anma programları yapıldğın kaydetti. Güner şöyle konuştu: “19 Eylül Gaziler Günü bizlerin ünsiyetini bir kez daha bu vesileyle kuvvetlendireceğimiz ve iç içe olacağımız mütevazı davetimize teşrif eden herkese hürmetlerimi sunuyorum. Bizler Müslüman Türk Milletiyiz. Müslümanlık şiarı, şehadet ve şehitlik mertebesini, mertebelerin ve makamların en yücesi haline getirmesidir. Bizler millet olarak da asker bir milletiz. Gerek Kuva-yi Milliye döneminde, Kurtuluş Savaşı döneminde gerekse öncesinde annelerimizle, çocuklarımızla, babalarımızla, evlatlarımızla topyekûn seferber olmuş, Mehmetçik kelimesini bütün insanlarımızın erkeğiyle, kızıyla, evladıyla cem etmiş, aziz bir milletin harcı, çimentoları ve evlatlarıyız.” şeklinde konuştu.
PROGRAM SONUNDA
DUA EDİLDİ
Yemek programı İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun yaptırdığı dua ile tamamlandı. 19 Eylül Gazileri Anma Günü Programına; Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti