Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri”

“Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri”

Vali Gökmen Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milletinin devletimizin ve milletimizin istiklali ve istikbali uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş vatan evlatlarını asla unutmayacağını söyledi

 

Vali Gökmen Çiçek, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizin, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu ifade etti.
“KAHRAMANLIĞIN YAŞAYAN ABİDELERİ”
Vali Çiçek, “Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.Milletimiz, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Bugün, kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.” dedi.
“MİNNET VE ŞÜKRAN
BORÇLUYUZ”
“Şehitlik mertebesine yükselen ve gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatlarına minnet ve şükran borçluyuz.” diyen Vali Çiçek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti; Devletimizin ve Milletimizin istiklali ve istikbali uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş vatan evlatlarını asla unutmayacak, unutturmayacaktır. Son dönemde güvenlik güçlerimizi ve milletimizi hedef alan menfur saldırıların acısını yüreklerimizde hissediyoruz. Şehitlik mertebesine yükselen ve gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatlarına minnet ve şükran borçluyuz. Kadirşinas milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerinin hatırasını canlı tutmakta, onları daima hayırla yâd etmekte; şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine daima özel bir değer vermektedir. Bu önemli günde Ulu Önder Atatürk’ü ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.
“BAĞIMSIZLIĞIN VE CUMHURİYET’İN ONURLU SEMBOLLERİ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Türk ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletin bağımsızlığını aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olunduğunu belirterek şehit ve gazilerin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ulusal varlığın elde edilerek bugünlere kadar ulaşıldığına işaret etti.
Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk Milleti’ni var etmek için üstün bir cesaret gösteren gazilere minnet borcu olarak idrak edilen bu günün en içten duygularla kutlanması gerektiğini hatırlatan Başkan Zeybek, gazilerin hatıraları, manevi emanetleri, vatan uğruna gösterdikleri mücadele azimlerinin her daim hürmetle ve hayranlıkla anılması gerektiğini bildirdi. Başkan Zeybek, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak, milletin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için canları pahasına cepheden cepheye koşarak bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerin bağımsızlığın ve Cumhuriyet’in onurlu sembolleri olduğunu söyledi.
Zeybek, “Bu minnet ve şükran duyguları içinde, tüm Gazilerimizin Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“DEVLETİMİZ HER DAİM
GAZİLERİMİZİN YANINDADIR”
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, devletin her daim gazilerin yanında olduğunu dile getirerek, “Ay yıldızlı al bayrağımız, şehit ve gazilerimizin kanları sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır. Bugün bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışıyla, bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen bütün tehditlere karşı koymaktadır. Bu millet gazi millettir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Hükümetimiz; gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için eğitimden istihdama, ekonomiden sosyal hayata kadar bütün alanlarda desteklemeyi sürdürmektedir. Vatanın yiğit evlatları ve çok kıymetli aileleri için elimizdeki bütün imkânları seferber etmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin sene-i devriyesini ve bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize Rabbim’den hayırlı bir ömür niyaz ediyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AK Parti Afyonkarahisar il Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Şuhut Kaymakamı Erkan Kaçmaz’da yayınladıkları mesajlarla 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladılar. >> Kocatepe Haber Merkezi