Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gazze’de 10 Bin Müslüman Çocuğun Ölmesi 10 Köpeğin Ölmesi Kadar Değerli Değil”

AFSÜ Tıp Fakültesi 2’inci sınıf öğrencisi Furkan Altıntaş, Gazze’nin bir üniversite, bir rahmet kaynağı olduğunu vurguladı. Altıntaş, “Gazze bombalanınca anladık ki 10 bin Müslüman çocuğun ölmesi 10 tane köpeğin ölmesi kadar değerli değilmiş.” dedi

VİDEOYU PAYLAŞ

“Hekimlerden Sessiz Yürüyüş” 30’uncu haftasında Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Cami önünden başlayıp Zafer Meydanı’ndan tamamlanan yürüyüş ile devam etti. Sağlık camiası mensupları adına yürüyüşün ardından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi 2’inci sınıf öğrencisi Furkan Altıntaş, açıklama yaptı.

 

“15 BİNİ ÇOCUK 36 BİN KİŞİ ŞEHİT OLDU”

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırımın 8 aydır devam ettiğini belirten Furkan Altıntaş, “Sekiz aydır devam eden soykırım ve zulme sabreden onurlu Gazze halkına selam olsun. Türkiye’deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüşümüzün 30’uncu haftasında yeniden Gazze’yi hatırlamak ve hatırlatmak için toplandık. Katil İsrail’in on yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim 2023’den bu yana katlanarak devam ediyor. Sekiz aydır her gün, her dakika Gazze’ye bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor. Kayıtlara geçmiş sayılardan bazılarını paylaşmak istiyorum. 15 bini çocuk olmak üzere 36 bin kişi şehit oldu. 498 sağlık çalışanı, 147 gazeteci öldürüldü. 7 adet toplu mezar bulundu. 80 binden fazla yaralı var. Bütün bu olanlara rağmen aylardır bizlere ve bütün dünyaya ders veren Gazze halkının imanını, cesaretini, sabrını hayranlıkla izliyoruz. Ve biliyoruz ki şu an Gazze halkı zor durumda olsa dahi bu mücadeleyi onlar kazandı, kazanmaya devam ediyorlar. Gazze bombalandı, bizim marka düşkünlüğümüz ortaya çıktı. Gazze bombalandı, liderlerin kukla olduğu ortaya çıktı. Gazze bombalandı, bizim anlık heyecanlarla hareket ettiğimiz, boykota 3 ay bile devam edemediğimiz ortaya çıktı. Gazze bombalandı, eğitimin diplomadan ibaret olmadığı ortaya çıktı.” dedi.

 

“GAZZE BİZE ÜNİVERSİTE OLDU”

“Gazze bombalanınca anladık ki ‘Birleşmiş Milletler, NATO’ hepsi oyundan ibaretmiş. Gazze bombalanınca anladık ki 10 bin Müslüman çocuğun ölmesi 10 tane köpeğin ölmesi kadar değerli değilmiş.” diyen Furkan Altıntaş, şunları kaydetti: “Gazze bize üniversite oldu. Gazze bize rahmet kaynağı oldu. Gazze bize kadınların çocuk sevgisinin nasıl olması gerektiğini öğretti. Gazze bize yürek neymiş onu öğretti. Biz biliyoruz ki bu filmin sonu henüz gelmedi. Sona geldiğimizde işte o zaman Gazze’deki annelerin haykırışlarının karşılığını göreceğiz, o zaman zulmedenlerin neler yaşadığını göreceğiz. Bizler vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, mesleklerimizle, eylemlerimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak, 30’uncu haftasında toplandığımız yürüyüşümüzde haykırıyoruz. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız.”

DİĞER VİDEOLAR