Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Geçmişten aldığımız güçle geleceğe yol alıyoruz”

Orman ve Su İşleri
“Geçmişten aldığımız güçle geleceğe yol alıyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Eroğlu, “Türkiye kuruluşundan bu yana her yıl daha fazla kalkınan, ekonomisi büyüyen, kendi kendine yetebildiği gibi yardıma ihtiyacı olan diğer milletlerin de elinden tutan bir ülke konumundadır. Harp uçaklarını, milli gemilerini yapmaya başlayan ülkemiz; geçmişinden aldığı güçle, geleceğe daha büyük umutlarla yol almaktadır.Zor günlerinde birbirine daha fazla kenetlenen, gerek içerde gerekse de dışarıda kendisine yönelik tehditlere boyun eğmeyen bu ülke, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’de çok daha müreffeh bir ülke olacaktır, buna inancımız tamdır” dedi.


ÇAĞDAŞLAŞMA HAMLESİ
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise Cumhuriyet’in aynı zamanda bir çağdaşlaşma hamlesi olduğunu kaydetti. Tutulmaz, “Cumhuriyet, sadece bir yönetim şekli olmayıp aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Ülkemiz Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte başta insan hakları, bilim, eğitim, sağlık ve ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli atılımlar gerçekleştirmiş, çağdaş dünyada hak ettiği yeri almak için büyük mesafeler kat etmiştir. Bütün imkânsızlıklara ve zorluklara göğüs gererek İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandıran ecdadımızın bize mirası olan Cumhuriyet’i korumak, onu gelecek nesillere aktarmak, yükseltmek ve yüceltmek, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmesi ve dünyada söz sahibi ülkeler arasına girebilmesi için bizler var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKILIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise şu mesajı yayınladı:
“Türk Milleti’nin, Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet’in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyet Bayramının halkımız tarafından büyük şevk, coşku ve heyecanla kutlanması ve her geçen gün bir kat daha önem kazanması bizleri sevindirmekte ve ilerisi için Cumhuriyete sahip çıkacak bir neslin yetişmesini görmek heyecanlandırmaktadır.”
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar MilletvekilleriAli Özkaya ve Hatice Özkal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Genel Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve HEPAR İl Başkanlığı da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti