Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleceğin kodlamacıları eğitimi başladı – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından
Geleceğin kodlamacıları eğitimi başladı

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin hazırladığı “Dijital Öğretmenler ve Geleceğin Kodlamacıları” eğitim programı Karahisar Gençlik Merkezi’nde yapılan açılış töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın konuşma yaptı.
“DOĞAN HER BİR ÇOCUK DİJİTAL DÜNYANIN İÇİNE DOĞUYOR”
Doğan her çocuğun dijital dünyanın içine doğduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Gelişen teknoloji ile birlikte doğan her bir çocuk dijital dünyanın içine doğuyor. Geleceğimiz olan gençlerimiz çocuklarımız bu dijital dünyadan bir şekilde nasibini almaktalar. İşte bu dünyanın içerisinde daha sağlıklı yetişmeleri açısından bizim de bir şekilde bu eğitimleri çocuklarımıza kazandırmamız lazım. Bu vesile ile ‘Web 2.0Kodlama Araçları ve Kodlama’ eğitimiyle öğretmenlerimizin eğitim ve iş hayatının yanı sıra öğrencilerimizin de ileride daha aktif ve katılımcı bireyler olmasına da olumlu yönde etkiler sağlayacak bir çalışma olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak hemen hemen tüm okullarımızda Fatih Projesi diye bilinen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme hareketi uygulanmakta. Her bir öğrencimizin ülkemizin hangi bölgesinde, hangi merkezinde, hangi beldesinde olursa olsun eğitimde fırsat eşitliğini yakalamaya yönelik olarak bu proje hayata geçirildi. Dolayısıyla her öğrencimizin en iyi eğitime kavuşması, en kaliteli eğitim içeriklerine ulaşması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için tasarlanan bir proje. Bugün başlayan ve 1 hafta sürecek olan bu proje de siz değerli öğretmenlerimizin dijital dünyada çocuklarımıza nasıl bir eğitim verebiliriz ve özellikle kodlamanın şu anda çok önem arz ettiği zaman dilimi içerisinde bunları öğrenip, çocuklarımıza, öğrencilerimize nasıl kazandırabiliriz anlayışına dayalı bir eğitim çalışması olacak” dedi.
“OKULLARIMIZDA KODLAMA ATÖLYELERİ AÇILIYOR”
Okullarda kodlama atölyeleri açıldığını belirten Yalçın, “İlimizde şu anda kodlama ile ilgili ve teknolojik, bilişim eğitimi ile ilgili çalışmalar uzun bir süredir devam ediyor. Gerek öğrencilerimize yönelik olarak, gerekse okullarımızda kodlama atölyeleri açılarak öğrencilerimize kodlama eğitimi verilerek onları geleceğe hazırlama yönünde öğretmenlerimiz kanalıyla bu eğitimler devam ediyor. Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteklemiş olduğu bu çalışma da bunlara hizmet edecek, bunlara takviye anlamında, daha fazla katkı sunacak bir eğitimi inşallah bir haftalık süreç içerisinde sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Projenin hazırlanmasında emeği geçen AR-GE ekibimize, destek veren Zafer Kalkınma Ajansı’nın başkanı ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Eğitimin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizim çok önemsediğimiz bir konu olan bu eğitimden umarım öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz en iyi şekilde istifade ederler” ifadesine yer verdi.
“AMACIMIZ ÜRETEN BİR GELECEK
NESİL OLUŞMASINI SAĞLAMAK”
“Dijital Öğretmenler ve Geleceğin Kodlamacıları” eğitimini verecek olan eğitmen İsmail Kılınç, projenin amacını anlattı. Üreten bir gelecek nesil oluşmasını sağlamak amacıyla projeye başladıklarını aktaran eğitmen Kılınç, “Zafer Kalkınma Ajansı’nın finanse ettiği Dijital Öğretmenler ve Geleceğin Kodlamacıları Eğitimi ile web araçları ve kodlama konularında uygulamalı eğitimler vereceğiz. Burada temel amacımız gelişen teknolojiye uyum sağlayan, dijital ortam ve kodlama yöntemiyle üreten bir gelecek neslin oluşmasını sağlamak. Gelecek nesli oluştururken de eğitim kurumlarında öğretmenlerimizin öğrencilerimize katkı sağlamasına eğitimlerle katkı sunmak. Gelecek nesillerimizin bilgisayar başında bir oyun programını oynayarak harcadığı zamanı yazılımı yaparak daha faydalı hale dönüştürmek veya bir şeyler üretmelerini sağlamak yapacağımız en önemli katkı olacaktır. Proje ortaklarına ve destekleyen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından program kapsamında gerçekleşen bilgilendirme eğitimleri başladı. 1 hafta sürecek olan eğitimlerde uygulamalı olarak da çalışmalar yapılacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti