Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleceğin Şefleri 7 Bölge, 3 Şehrin Yemekleriyle Yarıştı

AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri 3 şehrin yemekleri üzerine yarıştı

AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağında bölüm öğrencilerinden oluşan takımlarının hazırladığı ve Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesi ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Gastronomi alanında dahil olmuş 3 şehir Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep yemeklerinden oluşan menüler yarıştı.

Geleceğin Şefleri 7 Bölge, 3 Şehrin Yemekleriyle Yarıştı
Yarışma, Türk Mutfağı Haftası kutlamaları kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı koordinatörlüğünde düzenlendi. Yarışmada; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı ile Öğretim Görevlisi Esna Mete, Akrones Termal Hotel Genel Müdürü Ünal Özgen ve Akrones Termal Hotel Aşçıbaşı Serkan Erkılıç yarışmanın jüri üyeliğini yaptılar. Türk Mutfağı haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmada birbirinden farklı teknikler ile hazırlan başlangıç yemekleri, ara sıcaklar, ana yemekler, tatlı ve içecekten oluşan menüler yarıştı. Yarışma sonucunda öğrencilere “en iyi ekip”, “en iyi başlangıç tabağı”, “en iyi ana yemek”, “en iyi ara sıcak”, “en iyi içecek”, “en iyi tatlı” ve “jüri özel” ödülleri ile birlikte Aftat, Gelincik Haşhaş, İkram Ali Usta Sucukları, Akkent Şekerleme ve Akrones Termal Hotel tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Geleceğin Şefleri 7 Bölge, 3 Şehrin Yemekleriyle Yarıştı