Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Genç Beyinler Satranç Turnuvası’ sona erdi

Bu haberin fotoğrafı yok
http://m.kocatepegazetesi.com/

Türkiye Satranç Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından düzenlenen satranç turnuvasında genç beyinler kıyasıya mücadele verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesindeki Afyonkarahisar Satranç Eğitim Merkezi’nde (AFSEM) yapılan satranç turnuvasında Gençler kategorisinde birinciliği, erkek yarışmacıları geride bırakan bayan sporcu Başak Yavuz göğüsledi.Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce görevlendirilen satranç hakemleri denetiminde İsviçre sistemine göre yapılan “Genç Beyinler Satranç Turnuvası”nda TSF Satranç Yarışmaları Tüzüğü hükümleri uygulandı. TSF İl Temsilcisi Kuddusi Kızılkaya’nın organizasyonunda, Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu’nun baş hakemlik yaptığı turnuvada Musa Kılıç, Ercan Uslu ve Hayrani Genç hakemlik görevlerini üstlendiler. Ayrıca Verem Savaş Dispanseri’nden Hemşire Zehra Çınar Çetin de sağlık görevlisi olarak turnuvada hazır bulundu.
Toplam 45 sporcunun katılımıyla, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde yapılan satranç turnuvasında dereceye giren yarışmacılara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile satranç hakemleri ve okul antrenörleri tarafından törenle altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi. Altı tur üzerinden yapılan ve 33 sporcunun katıldığı Yıldızlar kategorisinde birinciliği 6 puanla Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’ndan Ali İstek alırken, ikinci ve üçüncülüğü beşer puanla Ticaret Borsası İlköğretim Okulu’ndan Celalettin Kızılkaya ile Salim Pancar İlköğretim Okulu’ndan Emin Korkusuz paylaştı.
Beş tur süren ve 12 sporcunun katıldığı Gençler kategorisinde ise yaptığı tüm maçları kazanan, Fatih Lisesi öğrencisi Başak Yavuz 5 puanla birinciliği göğüslerken, Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nden Alperen Akbaş 4 puanla ikinci, Gazi Endüstri Meslek Lisesi’nden Bayram Kumral da 3 puanla üçüncü oldu.
Öte yandan Afyonkarahisar Satranç İl Temsilciliği’nden verilen bilgiye göre, Şubat ayı içerisinde iki turnuva yapılacak. Bunlardan ilki, “Afyonkarahisar Yeni Yıl Turnuvası” adıyla 12-13 Şubat tarihlerinde, “Türkiye Çocuk Ligi Satranç Turnuvası” Üçüncü Tur karşılaşmaları ise 27 Şubat’ta AFSEM’de gerçekleştirilecek. Ayrıca “Okullar Arası Takım Turnuvası” başvuruları da gene Şubat ayı içinde yapılacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti