Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gençler Bilim Ve Fende İlerlemek Zorunda”

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Sünnetci, “Müslüman gençler bilim ve fende ilerlemek zorundalar.” dedi

İl Milli Eğitim Müdürü

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği’nce (AFYAŞAD) “Filistin ve Gazze’de Zulme Son” adlı şiir yarışmasında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Törene; Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Türkiye Şairler Yazarlar Birliği Temsilcisi Prof. Dr. İrfan Görkaş, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, Şube Müdürü Hayati Duman, Türk Anneler Derneği Onursal Başkanı H. Seviye Özsoy, Türk Anneler Derneği Başkanı Zuhal Sarısu, İHH Afyon Dernek Başkanı Ramazan Kaya, öğretmenler, okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

“GAZZE’DE ÖLEN TOPYEKÛN İNSANLIKTIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası törenin açış konuşmasını AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay yaptı. Kudüs’ün 638 yılında, Hz. Ömer tarafından fethedildiğini belirten Başkan Günay, şunları söyledi: “Bölgede Türk hâkimiyeti tarihte ilk Müslüman Türk devleti olarak bilinen Tulunoğulları devletinin 868 yılında kurulması ile başlamıştır. 1099 yılında 1. Haçlı Seferi ile Haçlı egemenliğine giren Kudüs, 88 yıl süre ile Hıristiyanların elinde kaldıktan sonra 4 Temmuz 1187’de Selahaddin-i Eyyûbi’nin Kudüs’ü fethetmesiyle birlikte tekrar Türk egemenliğine girmiştir. 1917 yılına kadar yaklaşık olarak 950 yıl Türk hâkimiyetinde kalmıştır. Aylardır bütün insanlığın gözü önünde Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Kadın, çocuk, hasta, yaşlı ayrımı gözetmeksizin insanlar acımasızca öldürülüyor; tarihte eşine çok az rastlanan bir soykırım yaşanıyor. Bugün Gazze’de ölen, Filistinli kadınlar ve çocuklar değil topyekûn insanlıktır. Bu sorun sadece Ortadoğu’nun ve İslam ülkelerinin değil, dünya barışını tehdit etmesi ve üçüncü Dünya Savaşına yol açma ihtimali bakımımdan bütün dünyanın sorunudur. Hatta Filistin sorunu bazılarının iddia ettiği gibi Arapların değil biz Türklerin öncelikli sorunudur.”

“Gençler Bilim Ve Fende İlerlemek Zorunda”

“MESELE TÜRKİYE’NİN DE MESELESİDİR”

Programı nedeniyle açış bölümündeki konuşmasının ardından törenden ayrılan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, şunları kaydetti: “Valilikte bir programa yetişeceğim ama konu Filistin olunca özellikle bir iki cümle kurup aranızdan öyle ayrılmak istedim. Televizyon ekranlarında artık her gün katliamları görüyoruz. Çok uzun konuşmayacağım. Öyle bir hale geldik ki orada ekrana baktığımızda sanki bütün olaylar orada. Bebeklerin, annelerin ölümleri, ailelerin yok oluşlarını dünya izliyor. İnsanlık yavaş yavaş vicdanını kaybediyor. Özellikle Filistin deyince dört tane madde sayacağım gençler. Bunu lütfen zihinlerinizde tartın. Az önce Muharrem Günay hocamın dediği gibi bu mesele sadece Arapların meselesi değildir. Bugün sessiz kaldığımızda yarın kendilerine vaat edilmiş topraklar denildiğinde Türkiye sınırlarındaki kendi arazilerimize bile kendilerinin toprağa gözüyle bakan katil bir devletle karşı karşıyayız. Terör devletiyle karşı karşıyayız. Yarın biz bunlara göz yumarsak bunlarla karşılaşmamız imkânsızdır. Kudüs, Filistin dediğimizde artık sele dönüşen kanlı gözyaşları o topraklarda akmaktadır. Onca zulme, onca açlığa, onca sefalete rağmen büyük bir iman ile orada bir direnme var. Orada bir dava var. Unutulmamalı ki; Bir gözyaşı dedim, iki direnme, üçüncüsü orada bir dava var. Bizler Müslüman kardeşlerimizin davasını güderken aslında dünya üzerinde kendilerini Müslümanım diyen insanları keşke bir bütün olarak görseydik. Oradaki davaya sadece şu anda kısmi olarak en büyük desteksizle Türkiye Cumhuriyeti olarak bizler o davaya sahip çıkmaya çalışıyoruz. Vicdan meselesi çocuklar, dördüncüsü vicdan. Unutmayın, birincisi gözyaşı, ikincisi direnme, üçüncüsü dava, dördüncüsü vicdan. İnsanlar artık vicdanlarını kaybetmiş. Vücutlarındaki uzuvlarını tek tek kaybeden bebekleri, anneleri, babaları gördünüz. O acıyı gördünüz. Ama dikkat ettiniz mi gençler? Avrupa’da bir alevlenme, bir aydınlanma var Gayrimüslim insanlar vicdanlarının sesini dinleyerek Yahudi devletini protesto ediyorlar. Katil, terörist devlet İsrail’i vicdanlarının onları rahatsız etmesiyle her yerde protesto etmeye başladılar.”

“MÜSLÜMANLAR FENDE VE BİLİMDE İLERLEMEK ZORUNDA”

Müdür Sünnetci, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyanın her yerinde Müslümanlardan daha fazla gayrimüslimler vicdanlarının ağırlığından dolayı Gazze’de yaşanan zulmü ve soykırımı protesto ediyorlar. Ve gençler, insanlar İslam’la tanışıyor, dinimizle tanışıyor. İslam dinine giren, İslam dinine geçen onca gayrimüslim oldu. Bu protesto içerisinde Yahudiler de var. Gençler, Kudüs sadece Müslümanlara ait bir kutsal bir yer değil. Aynı zamanda Hristiyanların, aynı zamanda Yahudiler için üç kutsal dini haiz bir toprak orası. Sizce gayrimüslimler niye bu kadar ayaklandı? İnsan olan yüreğinde insanlığı yaşatan o Avrupalılar, o Gayrimüslimler bugün Filistin için özgürlük diyor. Ve son olarak dua edelim diyorum. Gençler her zaman söylüyorum. Dua Müslümanın en büyük silahıdır. Ancak bugün bunun altını özellikle çiziyorum gençler burayı iyi dinleyin. Dua Müslüman’ın en büyük silahıdır. Dua edelim. Ancak bakın karşınızda Fende, bilimde, ilimde önde olan bir Yahudi devleti var. Kendi ülkelerini bir çelik zırhla kapatmışlar. Bir tek bomba dahi işlemiyor. İlimde, fende, bilimde ilerleyip bu noktaya geldiler. Bizlere, Müslüman olarak sizlere düşen nedir? Hatırlayın Müslümanlar dua ederken derler ki ‘Yarabbi. ebabil kuşlarını gönder, İsrail’i kahreyle. Âmin.’ Allah’a her zaman dua edeceğiz. Ama sizlere düşen görev kendinizi bilimde, fende ilerletmektir. Müslümanların ve tüm dünyanın bugün beklediği Türk milletinin ebabil kuşları siz olacaksınız. Siz kendinizi geliştirirseniz katil ve terör devleti olan İsrail bu zulmü yapamaz. Şimdi diyeceksiniz hocam biz Türkiye’deyiz ne yapabiliriz? İnanın bir torunum var daha birinci sınıfta. Markete girince ‘Dede bu İsrail malı almayalım.’ diyor. Sizler artık kocaman gençlersiniz. Gücünüz neye yetiyorsa oluna protesto edin. Bakın çok güzel bir cümle var. Sizler kendinizi geliştirdiğinizde şu an az önce dedim ya, tüm dünya neyi bekliyor? Bakın okuyorum size. Dünyadaki tüm mazlumların hamisi kim şu anda? Türkiye Cumhuriyetidir. Biz kime güveniyoruz? Birinci olarak Allah’a, ikinci olarak siz değerli öğrencilerimize güveneceğiz. Bu programda hazırlanmasında emeği geçen herkese başta Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı olmak üzere AFYAŞAD Başkanımız Muharrem Günay’a, emek verenlere çok teşekkür ediyorum. Ödül alan çocuklarımızı da ayrıca tebrik ediyorum.

“Gençler Bilim Ve Fende İlerlemek Zorunda”

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ PROTOKOL ÜYELERİ VERDİ

Yarışmada dereceye giren öğrenciler şiirlerini okuduktan sonra dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri verdi. Ortaokullar kategorisinde dereceye girenler: İhsaniye Gazlıgöl Ortaokulu Öğrencisi Firdevs Nur Akkaya birinci oldu. Afyonkarahisar Merkez Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Irmak Emirdağı ikinci oldu. Sandıklı Aktürkler İmam Hatip Ortaokulu Halil Beray Bahşi üçüncü oldu. Liseler kategorisinde derecye girenler: Merkez TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’nden birinci Cavit Eren Akpınar. İkinci Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi’nden Elif Beyza Filiz. Afyonkarahisar merkez Özel Genç Kalemler Anadolu Lisesi’nden Boran Osman Orhan üçüncü oldu.

“Gençler Bilim Ve Fende İlerlemek Zorunda”