• Haberler
  • Genel
  • 'Gençlerimizin Görevi Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımaktır'

'Gençlerimizin Görevi Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımaktır'

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, gençlere düşen görevin kutlu emaneti, çağın gereklerine uygun bir şekilde geleceğe taşımak olduğunu söyledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 106’ıncı yıldönümü dolayısıyla Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu’nda tören düzenlendi. 

KUTLAMA TÖRENİNE GENİŞ KATILIM

Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna,  Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

'Gençlerimizin Görevi Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımaktır'

“106’INCI YILDÖNÜMÜ KUTLAMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu yaptı. 19 Mayıs 1919’un 106’ıncı yıl dönümünü kutlamanın onurunun ve gururunun yaşandığını dile getiren Müdür Kasapoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, bağımsızlık meşalesini yaktığı bu anlamlı günle başlatılan Kurtuluş Savaşı, Afyon’da muhteşem bir zaferle sonuçlanarak bu milletin adını tarihe altın harflerle kazımıştır.

Şüphesiz ki bu aziz vatanın tüm fertleri, ecdadımızın bize miras olarak bıraktığı bu toprakların şanlı bir emanet olduğunun farkındadır. Ecdadın başlattığı o mücadele ruhunun da bizlere bırakılan değerli bir emanet olduğu unutulmamalıdır. O mücadele ki en zor zamanlarda bu aziz millete rehber olmuş tüm baskı ve imkânsızlıklara rağmen tam bağımsız bir Türkiye’nin temellerini atmıştır.

'Gençlerimizin Görevi Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımaktır'

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı ateşin, Amasya’da ‘Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ sözüyle ilkeleştirdiği, Erzurum’da manda ve himayeye karşı millet iradesinin hâkim kılındığı, Sivas’ta tek vücut olunduğu ve nihayet Afyonkarahisar’da düşmanın ‘Geldikleri gibi gidecekleri’ o büyük taarruza hazırlandığı bir destandır. O ateş, bu vatanın çok kıymetli gençlerinin içinde sönmeyerek her gün daha da alevlenmektedir. Biz biliyoruz ki, bu yoldaki en büyük güç ve güvence gençlerimizdir.” dedi.

'Gençlerimizin Görevi Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımaktır'

“TÜRKİYE VİZYONUYLA BÜYÜK HEDEFLERE İLERLİYORUZ”

Türkiye Cumhuriyetinin ikinci yüzyılında gençlere kutlu emaneti geleceğe taşıma görevinin düştüğünü vurgulayan Müdür Kasapoğlu, şunları söyledi: “Bugün, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk adımlarını atarken, gençlere düşen görev; bu kutlu emaneti, çağın gereklerine uygun bir şekilde geleceğe taşımaktır. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, bilimde, teknolojide, sanayide, sporda ve kültürde büyük hedeflere doğru ilerliyoruz. Yerli teknolojilerimizle uzaya uydu gönderen, milli savunma sanayisinde dünyada söz sahibi olan, yapay zekâ ve dijital dönüşümde atılım yapan bir Türkiye, gençlerimizin azmi ve çalışkanlığıyla yükseliyor.

'Gençlerimizin Görevi Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımaktır'

Gençlerimiz, milli mücadele ruhunu ve istiklal ateşini içlerinde taşıyarak, her gün bir önceki günden daha güçlü bir Türkiye için çalışmaktadır. Bu gençler, milli manevi değerlerini merkeze koyarak ülkesi için çalışan ve üreten nesildir. Bu sebeple de en büyük yatırımları gençlerimiz hak etmektedir, çünkü onlar yarınlarımızdır.”

“MESELE VATANSA YAŞIMIZ HEP 19”

“Bugünün gençliği; bir yandan spor salonlarında, sahalarda milli marşımızı gururla okutuyor, diğer yandan yazılım kodları yazarak, proje geliştirerek, bilimsel araştırmalara imza atıyor.” diyen Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizler, sadece bu ülkenin geleceği değil; aynı zamanda bugünün aktörleri, değişimin öncüleri ve mazlum coğrafyalarının umudusunuz. Bizler, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sizlerin fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki gelişimini destekleyecek her türlü imkânı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

'Gençlerimizin Görevi Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımaktır'

Gençlik merkezlerimizde, spor tesislerimizde, kamplarımızda ve yurtlarımızda sizlere; düşünen, üreten, sorgulayan, mazi ile atiyi birleştiren bireyler olma yolunda eşlik ediyoruz. Sevgili gençler; Atatürk’ün şu sözünü bir ömür boyunca aklınızdan çıkarmayın: ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ Gençler; Bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde şekillenecektir.

Bakanlığımızın bu yıl ki mottosu ‘Türkiye’nin Gücü Gençliğidir’ ve son olarak; Mesele Teknolojiyse Yaşım Hep 19. Mesele bilim ve fen ise yaşım Hep 19. Mesele Tam Bağımsız Türkiye ise Yaşım Hep 19. Mesela mazlum coğrafyalar ve Gazze ise Yaşım Hep 19. Mesele vatansa yaşımız hep 19. 

'Gençlerimizin Görevi Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımaktır'

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı yürekten kutluyorum.” 

Kutlama töreni; Halk oyunları gösterileri, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bir yıllık faaliyetleri tanıtım ve video gösterisi sunumu spor gösterileri ile devam etti. Salonda gençlerin katılımı ile Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Kutlama programı basketbol ve bisiklet gösterileriyle tamamlanacak. 

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme