Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gençlik Kampı’nın koşulları iyileştirilsin” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Gençlik Kampı'nın koşulları iyileştirilsin"

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Dernek üyesi gençlerin Kocatepe’de yaptığı kampın şartlarının iyi olmadığını belirtti. Afyonkarahisar Valiliği’nin kampın koşullarını iyileştirmesi gerektiğini belirten Çölaşan, Ergenekon Davası hakkında da “Halk itibarlı görmüyorsa bu davayı, davanın sonucu müebbet olsa ne yazar, olmasa ne yazar” dedi

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları ile görüşen Çölaşan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ADD’nin Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’deki Gençlik Kampı’nda herhangi bir sorun olup olmadığının sorulması üzerine Çölaşan, şöyle yanıt verdi:
“Biz yasal bir kurumuz. En ufak yasal zemin dışına çıkacak bir zemin içinde bulunmayız. Biz resmi kurumları oldukları yerde, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ettikleri için sayarız. Afyonkarahisar Valiliği ile muhatap olduk. Onlar bize çadır ve tuvaletleri sağlayacaklardı. En güvenli yere başvurduğumuz için sıkıntı çekmeyeceğimizi düşündük. Benim bütçeden para alıp bütçemi oluşturmam gerekiyor, kamu yararına çalışan dernek budur. Ne yazık ki Deniz Feneri alıyor, biz almıyoruz. O da ayrı bir siyasi tercih. Bugün gelinen noktada arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre, gençlerimiz tuvaletsiz. Şartların çok olumsuz olduğunu gören arkadaşlarımızın bir kısmı gelmedi. Şartları oluşturacak olan kurum devlettir. Valilik’ten biz hala buradaki gençlerimizin en azından 50 çocuğumuzun şartlarının karşılanmasını istiyoruz.”
HALK ERGENEKON
DAVASINA İTİBAR ETMİYOR
Ergenekon Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un memleketi Afyonkarahisar’ı ziyaret ettiği hatırlatılan Çölaşan, Ergenekon Davası’nın halk nezdinde itibarı olmadığını belirtti. Çölaşan, “Türkiye bu davalarda 12 Eylül döneminin Devlet Güvenlik Mahkemeleri’ni aratacak kadar hukuki usülsüzlük yapmıştır. Bu davada hiçbir sanık davet edilmeden, evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmıştır. Bir gizli tanığa 3 gün konuşma hakkı veren mahkeme, son sözünü söyleyecek sağına 15 dakika konuşma hakkı vermiştir. Hukuk usüldür, usülü gözetmezseniz o dava çöker. İçinde tesadüf bir karar çıkarsa, o da şanstır. Temyiz aşamasında inşallah, usül noksanlığı noktasından bu davanın bozulması gerekir. İlker Başbuğ hakkında mahkemenin aldığı karar hiç önemli değildir. Çünkü yargılama yapılmamıştır. Halk itibarlı görmüyorsa bu davayı, davanın sonucu müebbet olsa ne yazar, olmasa ne yazar” ifadelerini kullandı.
26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos’ta zafere ulaştığını anlatan Çölaşan, 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim’in ülke genelinde coşkuyla kutlanması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasının ardından Çölaşan’a AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları tarafından Afyonkarahisar’ı simgeleyen plaket takdim edildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti