Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezi harcamalarını şahıslar üstlendi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Gezi harcamalarını şahıslar üstlendi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yurtdışı gezisinin para kaynağı hakkındaki sorular dolayısıyla açıklama yaptı. Çoban, gezi harcamalarını şahısların üstlendiğini söyledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gazeteniz Kocatepe’de yer alan ve vatandaşlarca sorulan “yurt dışına yapılan seçim gezilerinin masraflarının nereden karşılandığı”yla ilgiil sorulara yanıt verdi. gündeme getirdiği ‘Gezi paralarının nereden harcandığıi’ sorusu ile ilgili açıklama yaptı. Çoban, Fransa ve Belçika’ya yapılan gezilerin masraflarının şahıslar tarafından karşılandığını söyledi. Çoban’ın açıklaması şöyle:
“Kocatepe Gazetesi’nde Kurtoğlu mahlası ile yazılan yazılarda Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri’nin son Belçika’ya yaptığı gezinin masraflarının nasıl yapıldığının açıklanmasının istendiği ile ilgili yorumlar yapıldı, yazılar yazıldı. Ben sadece 1 Kasım seçimleri için Belçika’ya gitmedim. 7 Haziran seçimleri için Mayıs ayında, Genel Merkezimiz’in talimatı ve görevlendirmesiyle Fransa’nın kuzeydoğu bölgesindeki Louren bölgesine gittim, Metz şehrine, Epinal bölgesine gittim. Hem 7 Haziran seçimleri için Fransa gezisinin masrafları, hem de 1 Kasım seçimleri için Belçika gezisinin masrafları tamamıyla şahıslarımız tarafından karşılanmıştır. Ne Belediye’den, ne Belediyeler’e ait işletmelerden, şirketlerden vesair, kamu anlamında sayılabilecek hiçbir kurum ve kuruluş bütçesinden 1 kuruş para harcanmamıştır. Peki nasıl harcanmıştır? Biz Brüksel’e giderken 9 Ekim günü, Antalya Havaalanı’ndan Onur Air ile Brüksel’e uçtuk. Uçuş bileti, kişi başı 80 Avro. Dönüş Köln’den geldik. Çünkü AK Parti’nin Avrupa’daki adı UTT, UTT’nin Genel Merkezi Köln’dedir. Genel Başkanı ile görüşmemiz vardı. Dönüşümüzü Köln’den, Sun Express’le yaptık. O uçak bileti de 80 Avro’ydu. 80 Avro’ya gittik, 80 Avro’ya geldik. Uçak biletleri parasını ben ödedim. Brüksel’de Emirdağlı bir hemşehrimizin otelinde kaldık. Kişi başı 70 Avro ödedik. 3 gün orada kaldık. Bu 3 günlük ödemeyi, Meclis Üyemiz Mustafa Albay Bey yaptı. Bir gün de Belçika’nın Genk şehrinde kaldık. Oradaki otel ücretimiz de 90 Avro, bunu da Meclis Üyemiz Haydar Kaya ödedi. Ben uçak biletlerini karşıladım, bir arkadaşımız, Brüksel’de konaklamayı ödedi. Bir arkadaşımız da Genk konaklamasını ödedi. Biz otellerle kahvaltı hariç anlaştık. Tüm kahvaltılarımızı Belçikalı hemşehrilerimiz evlerinde bizi misafir ettiler. Dolayısıyla bir ücret ödemedik. Öğle yemeği yemedik, öğle yemeği ile akşam yemeğini birleştirdik. Yemekleri de yine Belçika’daki gurbetçi arkadaşlarımız bize ikram ettiler. Kahvaltı ve yemek için bir ücret ödememiş olduk. Ne Genel Merkezimiz, ne de Belediyemiz tarafından ödenmiş bir kuruş yok. Belediye kasasından ödenmesi için Belediye Meclisi’nce karar alınması gerekiyor. Karar alınmadan ne harcırah, ne de başka bir anlamda para ödenmez. Bunun en güzel ispatı da ben hem Fransa’ya giderken, hem Belçika’ya giderken mecburen İl Valisi’ne bilgi veriyorum. Diyorum ki ‘Ben izne ayrılacağım, iznimi Belçika’da geçireceğim’. İzin almıyorum, bilgi veriyorum. Hem Fransa gezisinde, hem Belçika gezisinde iki gün öncesinden Valilik’e yazımı da gönderdim. Zaten bir kişi izne ayrılıyorsa görevli olmayacağı için zaten harcırah ya da para alamaz. Bununla ilgili dosyalarımızı, evraklarımızı kim ne istiyorsa Belediyemiz’den de Valilik’ten de inceleyebilir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti