Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresunlu, kardeşinin yanında; ya Afyonlu?

Bu haberin fotoğrafı yok
Giresunlu, kardeşinin yanında; ya Afyonlu?

Giresunlular, Kurtuluş Savaşı’nda Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde şehit olan dedeleri için düzenlenen anma töreninde buluştu. Törene Giresun’un yanı sıra İstanbul ve Bursa’da yaşayan Giresunlular da katıldı. Törene Afyonkarahisar’dan katılım ise, parmakla sayılacak düzeydeydi

Kurtuluş Savaşı’nda Giresun’dan gönüllü olarak yola çıkan ve 42 ile 47’nci alayları oluşturan askerlerden 14’ü, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Doğanlar Köyü’ndeki şehitlikte bulunuyor. Giresunlular, şehit düşen dedelerini anmak için İscehisar’ın Doğanlar Köyü’nde düzenlenen törene akın etti. Otobüslerle Giresun, İstanbul ve Bursa’dan gelen Girusunlular, “Şehitlerimizin izinde, Afyonlu kardeşlerimizin yanında”, “Giresun’un şehitleri Afyon’un kucağında”, “Afyon’dayız, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” yazılı dövizler taşıdı.
TOPAL OSMAN ÖNDERLİK ETTİ
Giresunlular Şehitliği’nde yapılan törende konuşan Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Milli Mücadele sırasında Belediye Başkanı olan Topal Osman’ın önderliğinde 2 alay gönüllü askerin Afyonkarahisar’a gittiğini belirtti. Yılmaz, Giresunlular’ın şehitlik ziyaretiyle önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.
KURTULUŞ RUHU YAŞATILACAK
Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, Giresunlular Şehitliği’nde Afyonrkarahisarlılar ile Giresunlular’ın kaynaştığını kaydetti. Turan, Giresunlular Şehitliği’ne ilginin artması için projeler üzerinde çalıştıklarını, Doğanlar Köyü’nde Kurtuluş Savaşı ruhunu yaşatacaklarını kaydetti.
AFYON’DAN KATILIM DÜŞÜK
Öte yandan törene Afyonkarahisar protokolü ve sivil toplum örgütleri ilgisiz kaldı. İscehisar Kaymakamlığı’nın ev sahipliğini yaptığı törende AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İscehisar Kaymakamı Ertuğrul Örnek, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik hazır bulundu. Doğanlar Köyü sakinleri dışında Afyonkarahisar’dan katılımın olmaması dikkat çekti.
Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti